Pozivamo vas na stručni skup koji će se održati 15.10.2019. od 12.00 do 14.30 sati u Dvorani Glagoljica Sveučilišne knjižnice u Rijeci.

Najavljujemo novu aktivnost projekta “Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala”  koji će se održati uz početak Mjeseca knjige. Većinu provedenih aktivnosti projekta “Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala”  održali smo u OŠ Podmurvice, a posljednje tri u novosagrađenoj sjenici za knjigoljupce u vanjskom prostoru škole koji pripada Parku Mlaka i otvorena je za sve građane. Nova aktivnost, stručni skup “Čitanje prošlosti za budućnost” ćemo realizirati uz pomoć projektnog partnera Knjižničarskog društva Rijeka u inspirativnom prostoru Dvorane Glagoljica, Sveučilišne knjižnice Rijeka.

S uvaženim gostima i dragim prijateljima pričat ćemo o Rijeci nekad i danas, industrijskoj baštini Rijeke, ulicama našega grada, 180. obljetnici izuma fotografije, Rijeci kao južnom polu Srednje Europe….

Korina Udina, Alida Devčić Crnić: O projektu “Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala”
Ervin Dubrović: Čitanje knjige “Rijeka, južni pol Srednje Europe”
Miljenko Smokvina: Čitanje i čuvanje riječke fotografske baštine u povodu 180 obljetnice izuma fotografije
Madlen Zubović: Čitanje istraživanjem Ulicama moga grada – hodogram INDOK radionice u Prometnoj školi u Rijeci.

Stručni skup će se održati u organizaciji KDR-a, grupe građana Mlaka i Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, uz početak Mjeseca hrvatske knjige.

Program se realizira uz potporu našeg sudioničkog programa Civilne inicijative koje provodi RiHub. Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca. Dosad smo kroz sudioničke programe Civilne inicijative i Zeleni val realizirali 22 projekta, aktivirali 28 lokacija u javnom prostoru Grada Rijeke i uključili 1500 ljudi, što provoditelja, što onih koji uživaju u projektima. Sljedeće godine provodimo još 12 novih projekata građanskih inicijativa. I dalje su svi Riječani pozvani uključiti se volonterski u provedbu projekta svojih sugrađana, na e-mail: uključise@rijeka2020.eu ili volonteri@rijeka2020.eu. Više o izabranim projektima saznajte na https://bit.ly/2T6aAG6 i https://bit.ly/2lCbXRm.

 

Događaj će biti fotografiran i/ili sniman radi obveze osiguranja vidljivosti programa u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture (EPK program) te će se fotografije i snimke koristiti objavom na web portalu i društvenim mrežama RIJEKA 2020 te arhiviranjem podataka o događaju.

Dodatne informacije mogu se naći na https://rijeka2020.eu/uvjeti-koristenja/.