Rijeka, 27. siječnja 2020.g.

POZIV ZA MEDIJE

 

NA DAN OTVORENJA EPK, 1. VELJAČE  – BESPLATAN JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ, ZATVARANJE PROMETA U SREDIŠTU GRADA, VOŽNJA SJEVERNIM KORIDOROM

 

U utorak, 28. siječnja 2020. u 11 sati u RiHubu (Ivana Grohovca 1a) održat će se konferencija za medije na kojoj će biti iznesen niz informacija vezanih uz prometnu preregulaciju, zatvaranje dijela parkirališta te besplatan javni gradski prijevoz na dan otvorenja Europske prijestolnice kulture, 1. veljače.

 

Također, na konferenciji će biti pružen i niz informacija vezan uz praćenje središnjeg programa otvorenja – Opere Industriale u Riječkoj luci. Ove se informacije tiču dolaska u luku, ukupnog prostora namijenjenog publici, organizacije ugodnijeg praćenja programa za osobe s invaliditetom, lokacije namijenjene publici koja želi sudjelovati u izvedbi i slično.

 

Na konferenciji će govoriti:

  • gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel
  • direktorica RIJEKE 2020 Emina Višnić
  • načelnik Sektora policije PU primorsko-goranske Goran Gašpert
  • predstavnici gradskih tvrtki: Rijeka Promet, Autotrolej i Rijeka Plus

 

Novinari će dobiti pisanu širu informaciju namijenjenu informiranju građana.

 

Podsjećamo, 1. veljače se već od jutra, pa tijekom cijelog dana i večeri, do kasno u noć, na preko 30 lokacija u centru Rijeke, organizira više od 70 događanja u koja je uključeno na tisuće izvođača i organizatora.

Središnji program otvorenja pod nazivom Opera Industriale odvija se u Riječkoj luci s početkom u 19.30 sati, no publika se u područje luke poziva i bitno ranije, u 19 sati, a na pojedine lokacije u luci, poput Molo Longa, treba doći već između 18 i 18.30 sati.

Zbog većeg broja ljudi koji se očekuje toga dana u Rijeci, u organizaciju događanja su na specifičan način uključene brojne javne službe – policija, vatrogasci, gradske prometne službe, javni gradski prijevoz i mnogi drugi.