U nedjelju 1. studenog 2020.g., na blagdan Svih svetih, prostor Exporta na Delti bit će zatvoren za posjetitelje.

Od ponedjeljka 2. studenog 2020.g. Export ponovno otvara svoja vrata, no prema novom radnom vremenu: od ponedjeljka do petka između 15.00 i 20.00 sati, a subotom i nedjeljom od 11.00 do 20.00 sati. Praznicima i blagdanima Export će biti zatvoren.

Podsjetimo, do kraja studenog u ovom novouređenom prostoru koji je u kratko vrijeme postao novi atraktivni gradski kulturni centar, postavljena je izložba Fiume Fantastika: Fenomeni grada, središnja izložba programa Slatko i slano Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.
Izložba koja izaziva veliki interes publike prati posljednjih stotinu i pedeset godina urbane, turbulentne povijesti Rijeke, tijekom koje grad doživljava radikalan rast i postaje globalno prometno i industrijsko središte specifične arhitekture i urbanih fenomena. Izložba je postavljena u 10 paviljona, u prizemlju Exporta, od kojih svaki priča priču o određenom riječkom fenomenu, a to su: Granice, Luka i željeznica, Mreže, Kino: “Stižu ljudi!”, Grad, Palača, Zajedničko tlo, Dokolica, Spomenici i Fantastične zone.

Pojedinačna cijena ulaznice za izložbu Fiume fantastika je 30 kuna. Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata. Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi strukovnih udruga i organizacija uz predočenje važećih dokumenata ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Za unaprijed najavljene grupne dolaske, izložba Fiume Fantastika bit će otvorena i izvan radnog vremena Exporta, a sve informacije mogu se dobiti putem e-mail adrese info@deltalab.hr.