Nakon što je tijekom jučerašnjeg dana još 250 besplatnih ulaznica ponuđeno građanima za otvorenje izložbe 51000 Balthazargrad te je otvorenje izložbe produljeno na dva dana, danas do 13 sati podijeljene su sve ulaznice za vikend otvorenja.

 

Izložba će se tako tijekom subote i nedjelje, 24. i 25. listopada 2020.g. otvarati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, uz posjet 500 malih i velikih građana Rijeke koji će je zbog poštivanja mjera zaštite od korona virusa obilaziti u ukupno deset tura.

Nakon svakog obilaska prostor izložbe se dezinficira kako bi bio siguran za nove posjetitelje. Važno je napomenuti i da posjetitelji za vrijeme boravka u muzeju trebaju ispravno nositi zaštitne maske za lice te na ulazu dezinficirati ruke.

Nakon vikenda otvorenja, izložba se može pogledati sve do 23. siječnja 2021. u radno vrijeme MMSU-a – od utorka do petka od 12 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 17 sati.

 

Cijene, popusti i besplatne ulaznice

 

Cijena ulaznice za izložbu je 30 kuna, a pravo na besplatni ulaz imaju djeca do 7 godina, nezaposleni i umirovljenici uz predočenje dokumenta. Djeca i mladi do 18 godina, studenti i članovi strukovnih udruga i organizacija ostvaruju popust pa za njih ulaznica košta 20 kuna uz predočenje važećih studentskih odnosno strukovnih iskaznica.

Organizirana vodstva za grupe

Za ovu se izložbu organiziraju i vodstva za publiku i to uz prethodnu najavu i to za grupe od maksimalno 20 ljudi. Cijena vođenja izložbom na hrvatskom jeziku je 100 kn, a na engleskom 150 kuna. Uz to, za građane će se svake srijede u 17.30, uz prethodnu prijavu mailom na balthazar@mmsu.hr, održavati besplatna vodstva izložbom. Također, organizirani posjeti škola i pojedinih razreda izložbi su besplatni, a preporučuju se u vremenu od 9.00 do 12.00 sati također uz prethodnu najavu i dogovor.

Izložba 51000 Balthazargrad najveća je izložba programskog pravca Dječja kuća, Europske prijestolnice kulture, u produkciji Rijeke 2020 i MMSU-a. Njen je naziv inspiriran činjenicom da je upravo Rijeka svojim izgledom i atmosferom poslužila Zlatku Boureku kao inspiracija za crtanje Balthazargrada u kojem dobri profesor živi i smišlja svoje izume.
Ova se izložba postavlja u suradnji s Jučer Danas Sutra – Platformom za audiovizualna istraživanja te u partnerstvu sa Ultra linkom d.o.o. i Zagreb filmom. Kustos izložbe je Željko Luketić, kustoski asistent Leri Ahel, a dizajn postava i grafičko oblikovanje potpisuje Brigada – Zoja Ivanišević, Kristina Volf i Ena Tadej. Za pisanje i obradu teksta izložbe zaslužan je Utorak – Jakov Vilović, dok dizajn svjetla potpisuje Ivan Marušić Klif. Sponzorski su izložbu podržali: SPAR Hrvatska, dm – drogerie markt d.o.o., TOWER CENTER RIJEKA i Algida.