Poštovani,

pozivamo vas da u subotu, 24. travnja 2021. s početkom u 22 sata u livestreamu na YouTube kanalu Kanala Ri (https://youtu.be/6PyPSZEJLL0), putem web stranica Rijeke 2020 www.rijeka2020.eu ili uživo u programu Kanala Ri ispratite koncert Grča i Sekcije Riječkog simfonijskog orkestra koji će se održati u prostoru riječke ribarnice te o istom izvijestite putem svojih medija.

Fotografije s koncerta poslat ćemo vam neposredno po završetku izvedbe.

Nažalost, zbog epidemioloških mjera koje su na snazi ne možemo osigurati prisustvovanje događaju za predstavnike medija, kao ni omogućiti publici dolazak u sam prostor Ribarnice.

Molimo vas da također u vašem mediju tijekom petka i subote prenesete sljedeću najavu:

 

ONLINE KONCERT:

LEGENDARNI BEND GRČ & SEKCIJA RIJEČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA

UŽIVO IZ RIJEČKE RIBARNICE

 

               U subotu, 24. travnja 2021.g. s početkom u 22.00 sata na You Tube kanalu Kanala Ri (https://youtu.be/6PyPSZEJLL0), na web stranici www.rijeka2020.eu te uživo u TV programu Kanala Ri  moći će se pratiti koncertni nastup koji donosi spoj legendarnog riječkog rock benda Grč i sekcije Riječkog simfonijskog orkestra u jedinstvenom prostoru riječke ribarnice.
S obzirom na sve važeće epidemiološke mjere,
koncert se u prostoru ribarnice održava bez publike, a može se pratiti uživo online na navedenim linkovima, odnosno u programu KanalaRi .  

Ovo je događanje sastavni dio programske završnice projekta Europske prijestolnice kulture, a najavljuje i nadolazeću 40. obljetnicu Grča.

Na koncertu će u suite formi biti izvedeno 8 pjesama Grča, za čije je aranžmane i orkestraciju zaslužan dirigent koncerta Zoran Majstorović, a moći će se čuti neki od najpoznatijih hitova iz rane faze benda kao i novije pjesme. „Sirovost“ izvedbe uživo i žestoka poruka koju Grč šalje svojom glazbom, glavni su naglasci ovog događaja.

Uz frontmena Zorana Štajdohara Zoffa, u postavi benda Grč sviraju Orijen Modrušan i Igor Stevanović na gitari, Borna Padovan na bas gitari i Borna Šućurović na bubnju, a pridružit će im se i riječka umjetnica, glazbenica i inženjerka zvuka Ana Jurčić i to u izvedbi legendarne pjesme „Jama“, obradi istoimene poeme Ivana Gorana Kovačića. Bit će to prvi puta da Jamu izvodi ženska izvođačica.

Sekciju Riječkog simfonijskog orkestra na subotnjem koncertu čini 8 violina, 2 viole, 2 violončela, kontrabas, fagot, flauta, klarinet, truba, trombon i saksofon, koje sviraju: Eduard Kraljić, Goran Cvijanović, Dajana Marcelja Pašalić, Aned Sngryan, Osman Eyublu, Marijan Orešković, Ivan Vagroš, Željko Pichler, Sebastian Mavrić, Ivica Lukanec, Alberto Surina, Renata Cepanec Marjanović, Flavia Madghiele, Giovanni Giovanese, Golnar Mohajeri, Marijana Žepina, Vlaho Prohaska, Bernard Balaž i Rajko Ergić.

Organizator koncerta „Grč & sekcija Riječkog simfonijskog orkestra“ je RIJEKA 2020, a posebne zahvale za realizaciju projekta idu Rijeka plusu, Hrvoju Dijanu, GIS-u, Kanalu Ri i studiju PRO-REC.