Rijeka, 19. rujna 2019.

POZIV ZA MEDIJE

PREDSTAVLJANJE PROGRAMA ZA 2020. PROGRAMSKOG PRAVCA DOPOLAVORO

RIJEKE 2020 – EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULUTRE

U subotu, 21. rujna 2019. godine u 10.30 sati u sklopu Weekend Media Festivala u Rovinju, Obala Vladimira Nazora 1, u Dvorani Radni vikend, održat će se predstavljanje dijela kulturno – umjetničkog programa Rijeke – Europske prijestolnice kulture,  koji će u Rijeci biti izveden 2020. godine u okviru nošenja ove prestižne titule.

Program koji se predstavlja pripada programskom pravcu Dopolavoro, a tiče se atraktivnog umjetničkog razmatranja teme rada i tehnologija, odnosno budućnosti kakvu u tom području djelovanja vide umjetnici.

Projekt Europske prijestolnice kulture i konkretni dio programa predstavit će:

  • Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke
  • Emina Višnić, direktorica TD Rijeka 2020
  • Davor Mišković, voditelj programskog pravca Dopolavoro RIJEKE 2020

Program cjeline Dopolavoro odvijat će se od 26. ožujka do 12. srpnja 2020. godine. Ovaj programski pravac, koji se razvija već tri godine, 2020. u Rijeku dovodi robote koji sviraju rock koncert u bivšoj Harteri, ogromne mehaničke strojeve koje će publika moći pokretati, izložbe koje se bave rubno legalnim oblicima rada, kazališne predstave, veliku međunarodnu konferenciju na temu rada i novih tehnologija te bogat izdavački program.

Rijeka će ovim dijelom programa otvoriti neke sasvim nove teme i potaknuti na razmišljanje o budućnosti rada i tehnologija i vremenu koje dolazi.

Prisutnima na predstavljanju u Rovinju bit će podijeljena šira pisana informacija s detaljnijim opisom svakog pojedinog programa u okviru ovog programskog pravca.

Unaprijed zahvaljujem na odzivu vaših novinara prisutnih na weekend media festivalu na ovo predstavljanje i srdačno vas pozdravljam.