Rijeka, 29. studenog 2019.g.

NAJAVA DOGAĐANJA I POZIV ZA MEDIJE

 

PROSLAVA 155. OBLJETNICE PODRUČNE ŠKOLE PRAPUTNJAK

U SUSJEDSTVU PRAPUTNJAK EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE

 

U subotu, 30. studenog 2019.g. u 18 sati u Domu kulture Praputnjak (Praputnjak 158A), u susjedstvu Praputnjak, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održat će se prigodni program proslave 155. godišnjice Područne škole Praputnjak, škole koju trenutno pohađa ukupno šest učenika.

 

U programu proslave sudjeluju:

  • dr. sc. Jasminka Ledić
  • Zoran Pavletić, prof., ravnatelj O.Š. Hreljin
  • učenici P.Š. Praputnjak i učiteljica Gordana Kružić
  • Dječji pjevački zbor „Praputnjarski slavići“ i voditeljica Ana Glasnović
  • Lucija Rajnović
  • nekadašnji učenici i učitelji P.Š. Praputnjak

 

Uz sam program proslave 155. obljetnice škole, u Domu kulture Praputnjak bit će otvorena i izložba dosad prikupljenih fotografija generacija polaznika P.Š. Praputnjak. Izložit će se materijali koje su školi dostavili sakupljači uspomena na djetinjstvo i školovanje u Praputnjaku, na život uz školu i u školi, a svoje mjesto na izložbi naći će i pisane uspomene bivših učenika. Izložba se može pogledati svakodnevno od 1. do 4. prosinca 2019.g. između 17 i 19 sati.

 

Proslavu organiziraju Etno udruga Težakinje i težaki z Praputnjaka, Udruga Praputnjak – kulturni krajolik u suradnji sa Mjesnim odborom Praputnjak i Osnovnom školom Hreljin te uz financijsku potporu Grada Bakra i Primorsko-goranske županije. Manifestacija je dio programa susjedstva Praputnjak, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture.

 

Programski pravac 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture okuplja susjedstva diljem Primorsko-goranske županije i svako od njih povezuje s jednim susjedstvom iz jedne od 27 zemalja članica Europske unije, u suradnjama i razmjenama iskustava, običaja i svakodnevice. Time razvija dobre međuljudske odnose i stvara atmosferu uživanja u različitosti. Povezivanja i neformalne mreže suradnji zalog su budućih aktivnosti u području kulture koje će se nastaviti i nakon 2020. 27 susjedstava spaja ljude otoka, obale, zaleđa, gorja te samoga grada Rijeke. To su: Lovran, Opatija, Matulji, Kastav, Pehlin, Drenova, Škurinje, Turnić i Mlaka, Kampus na Trsatu, Jelenje, Čavle, Praputnjak, Kostrena, Crikvenica, Novi Vinodolski, otok Rab, otok Unije, grad Cres, grad Krk, Malinska, Vrbnik, Gomirje, Mrkopalj, Fužine, Delnice, Brod na Kupi i Gornji Kuti.