Rijeka, 22. studenog 2019.g.

NAJAVA DOGAĐANJA I POZIV ZA MEDIJE

 

U DNEVNOM BORAVKU SUSJEDSTVA MRKOPALJ EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE DODJELA NAGRADA I IZLOŽBA RADOVA LIKOVNOG NATJEČAJA SVIJET SNJEŽNIH PAHULJA

 

U nedjelju 24. studenog 2019.g. u 15 sati u Dnevnom boravku susjedstva Mrkopalj (Dom kulture, Novi varoš 1, Mrkopalj), jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održat će se dodjela nagrada i izložba radova likovnog natječaja namijenjenog osnovnoškolcima, koji je proveden u sklopu multimedijalnog projekta Svijet snježnih pahulja. Dodjeli nagrada prethodit će stručno polusatno predavanje o snježnim pahuljicama, renomiranog profesora u mirovini Zlatka Vučića s Instituta za fiziku Ruđer Bošković iz Zagreba i predstavljanje multimedijalnog projekta 6 različitih kristala pahuljica.

 

Natječaj Svijet snježnih pahulja bio je namijenjen učenicima svih osnovnih škola s područja Primorsko-goranske županije, na temu – kristali pahuljica, a cilj je bio navesti djecu na razmišljanje o ljepoti zime i čaroliji simetričnih oblika kristala pahuljica koje nam priroda daruje, a koje ne vidimo dok nisu pod povećalom.

Pristigle radove komisija je vrednovala u četiri kategorije: 1. i 2. razredi, 3. i 4. razredi, 5. i 6. razredi te 7. i 8. razredi. U sve četiri kategorije po dvije nagrade daruje Goranski sportski centar i to klizanje za dvije osobe na klizalištu u Delnicama i ulaznice za dvije osobe na bazen u Delnicama, a najbolji će biti nagrađeni i knjigama, konzumacijama pića, šalicama i slično.

Najbolji radovi bit će izloženi u Dnevnom boravku susjedstva Mrkopalj tijekom Adventa.

 

Likovni natječaj Svijet snježnih pahulja – kristali pahuljica provodio se u sklopu programa 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u partnerstvu s Udrugom Dijamant klasika Rijeka te međunarodnog projekta CENTRIPHERY, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz programa Kreativna Europa.