Od utorka 27. travnja do četvrtka 29. travnja 2021.g. u Exportu na Delti, u sklopu završnice programa Europske prijestolnice kulture, bit će otvorene izložbe „Retrovizor 2020“ i Fiume Fantastika – fenomeni grada“.
Galerija fotografija „Retrovizor 2020“ podsjeća na brojne značajne trenutke izdvojene iz uzbudljivog tijeka vremena u kojem je stvarana Europska prijestolnica kulture, kao i na neobična mjesta gdje su se odvijali susreti, dok izložba „Fiume Fantastika: Fenomeni grada“ tematski prati zadnjih stotinu i pedeset godina urbane povijesti Rijeke tijekom koje grad doživljava radikalan rast i postaje globalno prometno i industrijsko središte. Radi se o središnjoj izložbi programskog pravca Slatko i slano, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, koja je zasnovana na recentnim istraživanjima DeltaLaba – Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci. Izložba je u drugoj polovici 2020. godine polučila sjajan uspjeh i pogledalo ju je više od 7 tisuća posjetitelja.

Radno vrijeme Exporta od utorka do četvrtka biti će između 15.00 i 20.00 sati.
Ulaz na izložbu „Retrovizor 2020“ je besplatan, dok je pojedinačna cijena ulaznice za izložbu Fiume Fantastika – Fenomeni grada 30 kuna. Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata. Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi umjetničkih i arhitektonskih strukovnih udruga i organizacija, uz predočenje važećih dokumenata, ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Stručna vodstva izložbama „Retrovizor 2020“ i „Fiume Fantastika“

Svakoga dana, od utorka do četvrtka, organizirana su i stručna vodstva izložbama, za koje su prijave obvezne putem e-mail adrese info@deltalab.hr, prema željenim terminima.
Stručna vodstva izložbom „Retrovizor 2020“ počinju u 17.00 sati, a izložbom „Fiume Fantastika“ u 18.00 sati.
U skladu s epidemiološkim mjerama svakoj će turi prisustvovati maksimalno 15 posjetitelja.
Stručna vodstva se ne naplaćuju.