Tijelo kao granica između privatnog i javnog je umjetnička, praktična i teorijska intervencija u obliku izložbe, radionica i predavanja o tijelu, seksualnosti, ekscesu i erosu, filmskih projekcija, performansa i predstava umjetnika/ca i aktivista/kinja iz SAD-a, Argentine, Slovenije, Tunisa / Nizozemske i Hrvatske, koja snažno progovara o tjelesnosti, seksualnosti, senzualnosti, ranjivosti i moći.

Program se dotiče tema i načina na koje koristimo, iskorištavamo, kontroliramo, prodajemo, zanemarujemo, ali i njegujemo te emancipiramo svoja tijela. S jedne strane bavit ćemo se pojmom, nedovoljno istraženog, erotskog kapitala koji dobiva sve veću ulogu u današnjem seksualiziranom postkapitalističkom društvu i svakodnevnim odnosima. S druge strane istog spektra, poseban segment programa bit će posvećen seksualnom radu. Naime, procijenjeno je da je broj seksualnih radnica/ka u Hrvatskoj na deset tisuća stanovnika gotovo dvostruko veći od broja liječnica/ka. Društvo koje potajice uživa i iskorištava seksualni rad, a istovremeno ga moralizira, pozicionira prostituciju u složenu strukturu gdje se prožimaju ekonomija, spol i rod, moć, klasa i ‘izbor’.

Program okuplja čitav spektar perspektiva koje su objedinjene idejom oslobađanja često zanemarenog, zabranjivanog i potisnutog kapitalakoji se krije u nama – na granici privatnog, intimnog i javnog. Slovenska umjetnica Mala Kline vodi 21-satni happeningDream Hostel Rijeka: Vizije ekscesa, Lea Culetto, također iz Slovenije, predstavlja svoju modnu marku i izložbu deflowered by Lea, Annie Sprinkle i Beth Stephens iz SAD-a održavaju individualna i grupna online savjetovanja s riječkom publikom o seksualnosti i erotici, Adrienne Truscott, također iz SAD-a, izvodi stand-up predstavu Asking for Itkoja spaja nespojivo – komediju i silovanje, Dr. Kaouthar Darmoni iz Tunisa / Nizozemske predstavlja koncept Ženskog kapitala i radionicu umijeća ženstvenosti, Nataša Rajković predstavlja se s izvedbom Zavodljivost izvođenja, kustosica Kyle Stephan iz SAD-a organizira tematski filmski program iz Južne Amerike, argentinski seksualni radnik Pichon Reyna vodi radionicu Refleksivna snaga užitaka ili što činimo s našim tijelima, a aktivistkinja i publicistkinja Vesna Kesić organizira seriju razgovora o eksploatacijama, slobodama, prisilama i manipulacijama tijelom(ima) u javnom i medijskom prostoru. Na kraju ovog intenzivnog programa preostaje još jedino vrlo glasno zatvaranje – erotskim karaoke partijem.