Međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua predstavlja se kombinacijom umjetničkog, aktivističkog i zabavnog programa zanimljiva naslova Semo Qua ili, po fijumanski, Tu smo.

Posebno izdanje međunarodnog Festivala queer i feminističke kulture Smoqua okuplja desetke umjetnica i umjetnika, aktivistkinja i aktivista te gošće i goste iz Hrvatske, Kanade, SAD-a, Rusije, Velike Britanije, Norveške, Austrije, Cipra, Grčke i drugih zemalja. U sklopu festivala održavaju se performansi, koncert, izložba, umjetničke i aktivističke intervencije u javnom prostoru, radionice, panel-rasprave i druge aktivnosti kako bi se posjetitelji i posjetiteljice upoznali sa značajem i poviješću queera i feminizma te doživjeli queer i feminističku kulturu.

Tema Smoque 2020. je Semo Qua (ili, po fiumanski, Tu smo), a festival uključuje niz premijernih sadržaja poput aktivističke izložbe 20 godina LORI na Korzu te Feminističke šetnje Rijekom koja počiva na istraživanju žena koje su ostavile traga u povijesti Rijeke, a čiji je doprinos danas uglavnom nepriznat i neprepoznat. Kanadski umjetnik s američkom adresom Cassils kojega je Huffington Post istaknuo kao: „jednog od nekoliko transrodnih umjetnika/ica koji/e mijenjaju sliku suvremene umjetnosti”, te CUNTemporary (UK), jedan od danas najznačajnijih queer umjetničkih kolektiva, tek su neki od glavnih sudionika festivala. 

Smoquu je 2017. pokrenula Lezbijska organizacija Rijeka LORI u suradnji s udrugom PaRiter, Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i umjetničkom organizacijom Građanke svom gradu kao spoj umjetnosti i aktivizma koji propituje društvene norme. Kao prva registrirana lezbijska organizacija u Hrvatskoj, LORI u 2020. godini obilježava dvadeset godina rada.