Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent danas 1. - 4.10.
Slatko i slano

Vector Hack Festival

VectorHack je svjetski bijenalni multimedijalni festival analogne vektorske grafike, koji će u listopadu 2020. okupiti strane i domaće umjetnike, programere i inženjere koji se bave audio-vizualnom umjetnošću za koju koriste osciloskope i lasere.

ic-date-accent danas 1.10.
27 susjedstava

Zoom sat kuhanja

Pandemijsko vrijeme nije jednostavno za putovanje iz Litve za Hrvatsku te obrnuto, ali srećom nam sjajna tehnologija pomaže. Susret ćemo se na Zoomu, svatko u udobnosti svoga doma, a uz virtualno druženje pripremiti i večeru – juhu od gljiva.

ic-date-accent danas 1.10.
Civilne inicijative

Film u kvartu: Teatar Chaplin – tragikomedija u četiri čina

U četvrtak, 1. listopada u velikoj dvorani MO Kozala (Volčićev trg 2, Rijeka) održat će se projekcija i razgovor u sklopu projekta Kozala – Kino Lodis, koji je dio sudioničkog programa Civilne inicijative Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

ic-date-accent danas 1. - 3.10.
Kuhinja različitosti

Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije 2020

Četvrto izdanje Porto Etno festivala i ove godine opravdava svoj nomadski karakter s potpuno novim lokacijama – od 1. do 3. listopada Hrvatski kulturni dom na Sušaku, terasa hotela Neboder i trg ispred Građevinske škole bit će mjesta susreta, glazbe i dobre hrane iz svih dijelova svijeta.

ic-date-accent 12.9. - 31.1.
Doba moći

Izložba D’Annunzijeva mučenica

Izložba u sklopu pretprograma izložbe Granice – između reda i kaosa koja obilježava stogodišnjicu d'Annunzijeve okupacije Rijeke kroz personifikaciju grada kao žene, upućujući na mnogobrojne d'Annunzijeve ljubavnice koje su po okončanju veze bile iscrpljene fizički i emocionalno, baš poput grada Rijeke

ic-date-accent 6.12. - 31.1.
Doba moći

Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona

Izložbom se obilježava stotinu i pedeset godina od rođenja Franje Kresnika, građanina Europe, čovjeka iznad granica, jednog od najvećih poznavatelja kremonske liuterije

ic-date-accent 29.1. - 31.1.
Doba moći

Okoliš sjećanja – umjetnost kao otpor represiji

Projekt „Okoliš sjećanja“ sastoji se od radova pedesetak umjetnika, nastalih nakon njihova posjeta logoru na Golom otoku u razdoblju od 2016. do 2019. kao reakcija na viđeno. Umjetnici svojim radovima, performansima i instalacijama in situ šalju poruku o tome da mjesta na kojima su počinjeni zločini trebaju postati mjesta sjećanja, učenja i pamćenja.

ic-date-accent 29.2. - 31.12.
Doba moći

Neboder za ptice – Vladimir Perić Talent (RS)

Novogradnja u rezidencijalnoj četvrti. Vrhunski dizajn, elegantni i funkcionalni stanovi. Blizina mora. Dobrodošle sve ptice, neovisno o vrsti i bračnom statusu.

ic-date-accent 5.6. - 31.12.
Zeleni val

Zeleni paviljoni

Zeleno-urbana intervencija na gradskim površinama.

ic-date-accent 18.6. - 31.12.
27 susjedstava

I’m not a robot – Darko Fritz (HR)

Umjetnička instalacija "I am not a robot", autora Darka Fritza, završena je u Kampusu Sveučilišta u Rijeci kao dio programskog pravca 27 susjedstava projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

ic-date-accent 26.6. - 31.12.
Lungomare Art

Puli Mȁlina – Davor Sanvincenti (HR)

Umjetnička intervencija – paviljon od lokalnih materijala na stazi koja povezuje more i planinu.

ic-date-accent 3.7. - 31.12.
Lungomare Art

Potezi i rezovi – Sofie Thorsen (DK/AT)

Umjetnička intervencija u obliku kamenog objekta koji postaje mjesto okupljanja i druženja u malom parku pored boćarskog igrališta