U razdoblju od 16. do 19. studenoga sastat ćemo se online kako bismo istražili bitnu ulogu muzeja u pojednostavljivanju složenih tema.

Pridružite nam se na online konferenciji koja će se tijekom četiri nadahnjujuća dana odvijati ujutro i poslijepodne. Na sesijama, panel-diskusijama i webinarima raspravljat ćemo o načinima na koje muzeji pomažu objasniti svijet. Družit ćemo se na online domjencima, obilascima muzeja i pub kvizovima muzejske tematike.

Na konferenciji Mreže europskih muzejskih organizacija NEMO za 2020. g. – Museums making sense raspravljat će se o načinima na koje muzeji mogu svojim posjetiteljima približiti složene teme poput klimatskih promjena, migracijskih procesa ili gospodarskih odnosa. Korištenjem različitih metoda pripovijedanja, muzeji nam mogu olakšati razumijevanje složenih međuodnosa. Pristupi koji nude različita viđenja i nama omogućuju različite poglede na stvari. Muzeji mogu funkcionirati kao inovativni laboratoriji koji ispituju različite složene situacije čime pružaju odgovore na pitanja kao što su: Kako želimo živjeti? Kako bi budućnost mogla izgledati?

Program konferencije