Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent danas 1.4. - 30.12.
Slatko i slano

ODGOĐENO! Školjić 2.0

Program uključuje prostorne i programske intervencije na javnim površinama i drugim prostorima s ciljem revitalizacije područja šireg Školjića, odnosno zone uz Rječinu. Provodi se u uskoj suradnji s građanima koji žive i organizacijama koje djeluju na tom području.

ic-date-accent 7. - 9.4.
Slatko i slano

ODGOĐENO! RImiks identiteta – radionice

U sklopu Europske prijestolnice kulture, Udruga Metamedij iz Pule provodi projekt RImiks identiteta kojim istražuje Istarsku ljestvicu, specifični glazbeni izričaj Istre i Kvarnera.

ic-date-accent 16. - 18.4.
Slatko i slano

Vector Hack – radionica

Radionica u trajanju od tri dana za mlade umjetnike i studente umjetničkih i tehničkih studija na kojoj će se upoznati sa softverskim alatima koji će se koristiti u izradi umjetničkih djela za Festival.

ic-date-accent 18.4. - 31.10.
Slatko i slano

Grad među oblacima – terase nebodera na Kozali

Krovovi nebodera postaju vrtovi za začinsko bilje, prostori za rođendanska slavlja ili pak mjesta za književne večeri i druge kulturne sadržaje. Novoformirani prostori ponajprije su namijenjeni novom obliku suživota svih stanara nebodera, ali se u posebnim terminima otvaraju i za zainteresiranu javnost kako bi građanima i građankama Rijeke omogućili posve nov pogled na njihov grad…

ic-date-accent 18.4.
Slatko i slano

Jugo Joga – put k socijalističkoj samospoznaji – Lara Ritoša Roberts (HR/UK)

Tjelovježba prisjećanja političkih iskustava i vizualnog nasljeđa kolektivne prošlosti.

ic-date-accent 22.4. - 31.12.
Slatko i slano

Rijeka murala – Escif (ES)

Socijalna i ekonomska tekstura grada zapečaćena u riječkome urbanom tkivu.

ic-date-accent 24. - 26.4.
Slatko i slano

Spring Forward

U sklopu Europske prijestolnice kulture, u Rijeci će se u travnju održati nomadski festival suvremenog plesa Spring Forward tijekom kojeg će u 21 plesnoj predstavi nastupiti čak 200 profesionalnih plesača iz cijele Europe te plesna skupina iz Republike Koreje.

ic-date-accent 1.5. - 31.12.
Dječja kuća, Slatko i slano

Balthazarov Uragan – Benussi&theFish – Dorja Benussi (HR) i Ivan Benussi (RS)

Prostor oko starog broda Uragan pretvara se u dječje igralište s pogledom na Balthazargrad!

ic-date-accent 15.5. - 15.9.
Slatko i slano

Šator za urbanog nomada

Kratkotrajne rezidencije za urbane nomade omogućuju im da kao sudionici ove umjetničke instalacije budu aktivni čimbenici kulturnog i zabavnog programa u Exportdrvu i ostatku programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a građanima i građankama Rijeke otvara se prilika za razmjenu znanja i iskustava s mladima iz cijele Europe.

ic-date-accent 15.5. - 31.10.
Slatko i slano

Fiume Fantastika: Fenomeni grada

Multimedijalna izložba Fiume Fantastika tumači modernu povijest dramatičnog urbanog razvoja Rijeke i regije prateći preklapanja društvenih i arhitektonskih projekata. Zasnovana na višegodišnjim istraživanjima, izložba prati posljednjih stotinu i pedeset godina urbane povijesti Rijeke tijekom koje grad doživljava radikalan rast i postaje respektabilno i globalno povezano prometno i industrijsko središte.

ic-date-accent 15.5. - 31.10.
Slatko i slano

Bazen Delta – SKROZ – Margita Grubiša, Marin Jelčić, Daniela Škarica i Ivana Žalac (HR)

Usprkos kontekstu naizgled neprimamljiva Mrtvog kanala i lučke infrastrukture, osmišljena je prostorna intervencija u obliku privremenoga kopnenog kupališta na Grobničkoj rivi. Bazen Delta građanima i građankama Rijeke, kao i svim gostima, nastoji ponovno približiti kulturu kupanja u središtu grada.

ic-date-accent 16.5.
Slatko i slano

Zvukom preko vode

Novi festival na otvorenom (Molo longo) koji okuplja glazbenike i srodne umjetnike kroz aktivnosti RiRock udruge.