Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent 4.7.

Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture

Program otvorenja Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture počinje u subotu, 4. srpnja u 9.00 sati na plaži Ploče (ispod bazena). Program je dio projekta Privremene autonomne zone, Rijeke – Europske prijestolnice kulture, a provodi ga Novi turizam d.o.o.

ic-date-accent 4.7.

5. Festival inkluzivne scene / 3. večer

5. Festival inkluzivne scene je projekt kojim se nastavlja dugogodišnji rad u polju inkluzije osoba s invaliditetom u suvremenom plesu i izvedbenoj umjetnosti. Tijekom 3. večeri festivala koja je na redu u subotu, 4. srpnja, održat će se glazbeno-plesno-inkluzivna predstava, plesna predstava i koncert inkluzivnih deaf bendova.

ic-date-accent 10. - 12.7.

Zvukom Preko Vode

Zvukom preko vode je novoosmišljeni festival na otvorenome koji će na jednom mjestu ujediniti niz umjetnosti u pravi ulični festival u Rijeci, smješten u prostor lučke infrastrukture kao simbola grada. Program će se odvijati 10. i 11. srpnja na lokaciji Exportdrvo u centru Rijeke.

ic-date-accent 11. - 12.7.
27 susjedstava

Gomirje Harmonika Mundijal 2020. – susjedstvo Gomirje

Mediji glazbe i gastronomije najpodatniji su za upoznavanje različitih kultura. Stoga festival u Gomirju, mjestu s najzapadnijim pravoslavnim manastirom, nije samo festival svjetske glazbe već i festival svjetske kulture.

ic-date-accent 12.7. - 30.9.

Stars & Guitars

Od nedjelje, 12. srpnja do srijede 30. rujna 2020.  u Kulturnom centru Infeld u Dobrinju, na otoku Krku bit će postavljena izložba „Stars & Guitars" koja spaja djela Andyja Warhola, Roya Lichtensteina, Keitha Haringa, Stevea Kaufmana, Mela Ramosa, Kikija Kogelnika i drugih poznatih pop art umjetnika s rijetkim gitarama iz Zbirke Infeld.

ic-date-accent 16. - 23.7.
Dječja kuća

Festival Tobogan

Dva tjedna atraktivnih dječjih radionica, predstava, koncerata, uličnih performansa, igara i filmskih projekcija te, već tradicionalno, spektakularno otvorenje na gradskim ulicama.

ic-date-accent 17. - 18.7.
Slatko i slano

Sailor Sweet&Salt Music Festival

Multidisciplinarni projekt koji objedinjuje znanost, umjetnost i popularnu kulturu i uključuje biranu selekciju izvođača pop, rock i elektroničke glazbe.

ic-date-accent 29.7.
27 susjedstava

Novljanski ljetni šušur – susjedstvo Novi Vinodolski

Čim je šušur, znači da je dobro. Živo. Veselo. Glasno. Posebno ljeti. Ljeto bez šušura i nije ljeto. Novljanski ljetni šušur ugođaj je uz glazbu, likovnost i šetnje Novim Vinodolskim, ispunjene neobičnim sadržajima.

ic-date-accent 18. - 19.9.
Kuhinja različitosti

Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije 2020

Glazbeni, gastronomski i kulturno-umjetnički program Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije u 2020. godini pod temom ZAJEDNO razvija i donosi novu viziju društvenosti temeljene na iskustvima riječke luke različitosti.