Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent 1.4. - 30.12.
Slatko i slano

ODGOĐENO! Školjić 2.0

Program uključuje prostorne i programske intervencije na javnim površinama i drugim prostorima s ciljem revitalizacije područja šireg Školjića, odnosno zone uz Rječinu. Provodi se u uskoj suradnji s građanima koji žive i organizacijama koje djeluju na tom području.

ic-date-accent 23.4.
Izvan pravaca

Swamp Up Rijeka!

Glavni dio projekta čini organizacija velikog avangardnog koncerta na industrijskoj lokaciji Ex Port Delta.

ic-date-accent 25.4.
Kuhinja različitosti

All arround GIIPUJA

Projekt All arround GIIPUJA na zanimljiv će način povezati hrvatsku glazbenu baštinu s elementima jazz glazbe koja je također nastala iz puka i razvijala se stoljećima.

ic-date-accent 27.4. - 4.5.
Kuhinja različitosti

Slobodna Rijeka

Kulturni program obilježavanja 75. obljetnice Dana oslobođenja Rijeke i sjećanja na jednu od najtežih oslobodilačkih bitaka u ovom dijelu Europe u Drugome svjetskom ratu

ic-date-accent 6. - 9.5.
27 susjedstava

Zajedno u različitosti – susjedstvo Pehlin

Pehlin, riječka četvrt s dugom povijesti periferije, danas je najprepoznatljiviji kao multikulturna zajednica. Uz hrvatsko stanovništvo, ovdje žive i svoje kulturne specifičnosti njeguju zajednice Roma i Čeha te mnoge druge zajednice. Na Pehlinu djeluju i brojne karnevalske skupine, a Pehlinski feštari jedni su od pokretača Riječkog karnevala. I to nije sve!

ic-date-accent 10.5.
Kuhinja različitosti

All arround GIIPUJA

Projekt All arround GIIPUJA na zanimljiv će način povezati hrvatsku glazbenu baštinu s elementima jazz glazbe koja je također nastala iz puka i razvijala se stoljećima.

ic-date-accent 14. - 17.5.
27 susjedstava

Centar svemira – susjedstvo Turnić – Mlaka

Čandekova, urbane legende grada, punk, industrija, alternativa, tehnička kultura, radiovalovi, ISS – međunarodna svemirska stanica, solarna energija, zvukovi svemira, NASA, MIT laboratoriji, inovatori, urbana solana, grafiti, INA rafinerija... svemu je tome zajednički nazivnik susjedstvo Turnić-Mlaka.

ic-date-accent 16.5.
Slatko i slano

Zvukom preko vode

Novi festival na otvorenom (Molo longo) koji okuplja glazbenike i srodne umjetnike kroz aktivnosti RiRock udruge.

ic-date-accent 21. - 23.5.
Kuhinja različitosti

SMOQUA – Festival feminističke i queer kulture 2020: Semo Qua*

Međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua predstavlja se kombinacijom umjetničkog, aktivističkog i zabavnog programa zanimljiva naslova Semo Qua ili, po fijumanski, Tu smo.

ic-date-accent 21. - 24.5.
27 susjedstava

Posoljena kultura – susjedstvo Malinska

More je razlog ostanka mladih u susjedstvu Malinska. Posoljena kultura govori o soli – začinu bez kojega je sve bezukusno, ali i o moru kao velikoj ljubavi i začinu života.

ic-date-accent 21. - 28.5.
Dopolavoro

Chorus – Ray Lee (UK)

Monumentalna glazbena instalacija sastavljena od kinetičkih zvučnih skulptura.

ic-date-accent 25. - 26.5.
Kuhinja različitosti

Revija malih književnosti: povratak imaginacije

Program Revije malih književnosti s naslovom Povratak imaginacije ima geografski fokus na Mediteran, posebno na balkansku i arapsku regiju budući da su ova područja posljednjih desetljeća pogođena velikim migracijama, a migracije su tema koja je Rijeci oduvijek bila bliska.