Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent 12.9. - 31.1.
Doba moći

Izložba D’Annunzijeva mučenica

Izložba u sklopu pretprograma izložbe Granice – između reda i kaosa koja obilježava stogodišnjicu d'Annunzijeve okupacije Rijeke kroz personifikaciju grada kao žene, upućujući na mnogobrojne d'Annunzijeve ljubavnice koje su po okončanju veze bile iscrpljene fizički i emocionalno, baš poput grada Rijeke

ic-date-accent 6.12. - 31.1.
Doba moći

Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona

Izložbom se obilježava stotinu i pedeset godina od rođenja Franje Kresnika, građanina Europe, čovjeka iznad granica, jednog od najvećih poznavatelja kremonske liuterije

ic-date-accent 31.1. - 20.4.
Izvan pravaca

S kolekcijom – David Maljković (HR)

Izložba koja transformira Muzej moderne i suvremene umjetnosti u živo kolektivno tijelo izlažući ga brojnim interakcijama s ljudima i događajima.

ic-date-accent 3.2. - 2.3.
27 susjedstava

Izložba Šetnja sjećanja – CIM APURI & Predstavljanje rada i publikacije grupe JA:TO

U ponedjeljak, 3. veljače 2020. godine, s početkom u 13 sati, na Kampusu (šetnica prema zgradi STEP RI) održat će se otvaranje dviju izložbi „Šetnja sjećanja“, Centra za inovativne medije CIM APURI, te „Predstavljanje rada i publikacije grupe JA:TO“.

ic-date-accent 29.2. - 6.3.
Doba moći

18 videa – Lemm & Barkey (BE)

Izložba kroz videoinstalacije objedinjuje rad poznate belgijske skupine Needcompany.

ic-date-accent 2. - 5.3.
27 susjedstava

Kampus za sve – susjedstvo Sveučilišni Kampus

Program Sveučilišnog kampusa jedinstven je primjer suvremene sveučilišne kampus-kulture kojim se uspostavljaju veze sa zajednicom i gradom. Akademska zajednica nezaobilazan je čimbenik izgradnje nove paradigme grada Rijeke.

ic-date-accent 26.3. - 16.4.
ic-date-accent 26.3. - 16.4.
Dopolavoro

Crvena škola – Dubravka Ugrešić (HR)

Izložbom inspiriranom skupljanjem početnica poznata spisateljica široj se javnosti predstavlja i kao umjetnica u jednome drugom žanru.

ic-date-accent 1.4. - 31.1.
Doba moći

Palača šećera

Velikom svečanošću u obnovljenoj baroknoj palači, nekadašnjoj upravnoj zgradi šećerane, otvara se stalni postav Muzeja grada Rijeke koji obrađuje gospodarsku i društvenu povijest Rijeke od 18. do 21. stoljeća.

ic-date-accent 15.4. - 12.5.
Doba moći

Nakon velikog rata. Nova Europa 1918. – 1923.

Putujuća izložba s više od dvjesto arhivskih i multimedijskih materijala poput fotografija, zemljovida i filmova o promijenjenoj Europi nakon Prvoga svjetskog rata.

ic-date-accent 23.4.
Izvan pravaca

Swamp Up Rijeka!

Glavni dio projekta čini organizacija velikog avangardnog koncerta na industrijskoj lokaciji Ex Port Delta.

ic-date-accent 23.4. - 12.7.
Dopolavoro

Usijano more

Međunarodna skupna izložba koja se bavi nevidljivim ekonomijama povezanima uz more. Umjetnici svjetskoga glasa u svojim se radovima bave neobičnim i radikalnim pojavama, od čudnih internetskih trgovina do carstava amaterske pornografije i drugih zlatnih obala.