Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2

Kalendar

ic-date-accent 12.9. - 31.1.
Doba moći

Izložba D’Annunzijeva mučenica

Izložba u sklopu pretprograma izložbe Granice – između reda i kaosa koja obilježava stogodišnjicu d'Annunzijeve okupacije Rijeke kroz personifikaciju grada kao žene, upućujući na mnogobrojne d'Annunzijeve ljubavnice koje su po okončanju veze bile iscrpljene fizički i emocionalno, baš poput grada Rijeke

ic-date-accent 6.12. - 31.1.
Doba moći

Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona

Izložbom se obilježava stotinu i pedeset godina od rođenja Franje Kresnika, građanina Europe, čovjeka iznad granica, jednog od najvećih poznavatelja kremonske liuterije

ic-date-accent 20.8. - 31.10.
Dopolavoro

Usijano more

Međunarodna skupna izložba koja se bavi nevidljivim ekonomijama povezanima uz more. Umjetnici svjetskoga glasa u svojim se radovima bave neobičnim i radikalnim pojavama, od neobičnih internetskih trgovina do carstava amaterske pornografije i drugih zlatnih obala.

ic-date-accent 28.8. - 1.12.
Slatko i slano

Fiume Fantastika: Fenomeni grada

„Fiume Fantastika: Fenomeni grada“ središnja je izložba programskog pravca Slatko i slano realizirana u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Zasnovana na recentnim istraživanjima DeltaLaba - Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci, izložba prati posljednjih stotinu i pedeset godina urbane povijesti Rijeke tijekom koje grad doživljava radikalan rast…

ic-date-accent 11.9. - 31.10.
27 susjedstava

Izložba Dan kad je pukla brana // susjedstvo Jelenje

“Dan kad je pukla brana” izložba je radova umjetnika Marca Rädera (DE) i Jasenke Bulj (HR), koji su u proteklom razdoblju boravili u programu umjetničkih rezidencija Vitamin D i bili inspirirani vizurama Grobničkih alpi i kanjonom Riječine kao i temom vode općenito.

ic-date-accent 7. - 31.10.
27 susjedstava

Wom@rts – jednaka zastupljenost žena u umjetnosti i kreativnim industrijama

U srijedu, 7. listopada 2020. godine s početkom u 11 sati, na vanjskim panelima (šetnici prema zgradi STEPRI-a) održat će se otvorenje izložbe EU projekta “Wom@rts – jednaka zastupljenost žena u umjetnosti i kreativnim industrijama”.

ic-date-accent 7. - 30.10.

Pola stoljeća s Alanom Fordom

U srijedu 7. listopada u 19 sati u galeriji Kortil otvara se izložba posvećena jednom od najčitanijih stripova na našem području – kultnom Alanu Fordu.

ic-date-accent 8.10. - 1.11.
Dopolavoro

Piratska skrb: učiti iz neposluha

U okviru programskog pravca Dopolavoro, u četvrtak 8. listopada u 20 sati u prostoru Exportdrva (Grobnička riva bb, Rijeka) otvara se izložba Piratska skrb, kojom će se predstaviti međunarodna mrežu aktivista i istraživača koji se protive kriminalizaciji solidarnosti i rade na izgradnji zajedničkih sustava skrbi za ljude.

ic-date-accent 9. - 30.10.
Slatko i slano

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata 2019. godine

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata organizira se od 1984. godine. Ovogodišnje izdanje bilo je predstavljeno u Splitu u Dioklecijanovim podrumima i izložba gostuje u Rijeci.

ic-date-accent 10.10. - 21.11.
Dopolavoro, Doba moći

3. Bijenale industrijske umjetnosti – Ravno u sunce

U subotu 10. listopada 2020. godine s početkom u 20.00 sati, u potkrovlju Muzeja moderne i suvremene umjetnosti (ulazak kroz dvorište PIK-a, Krešimirova 26), održava se program Trećeg bienala industrijske umjetnosti koje osim izloženih umjetničkih radova obuhvaća i izložbu Pik nekad i sad te koncert Izeta Medoševića.

ic-date-accent 20.10. - 11.11.
Doba moći

Izložba na otvorenom: Nakon Velikog Rata. Nova Europa 1918. – 1923.

Putujuća izložba s više od dvjesto arhivskih i multimedijskih materijala poput fotografija, zemljovida i filmova o promijenjenoj Europi nakon Prvoga svjetskog rata, bit će postavljena 20. listopada 2020., na trgu 111. brigade Hrvatske vojske u Rijeci.

ic-date-accent 23.10. - 13.11.
Dopolavoro

Platformski duhovi – Silvio Lorusso (IT), Sebastian Schmieg (DE)

Instalacija Platformski duhovi talijanskog umjetnika i dizajnera Silvija Lorussa i njemačkog umjetnika Sebastiana Schmiega, nastala u suradnji s eksperimentalnim glazbenikom LOREM-om, otvorit će se u petak, 23. listopada u 20 sati.