Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Slatko i slano

Digitalna konferencija ”Dizajn za sve: Novi putevi za prijestolnice kulture”

26.11.2020. 11h

U četvrtak 26.11.2020., od 11 do 13h, DeltaLab, Sveučilište u Rijeci i Rijeka 2020 ugostit će digitalnu međunarodnu konferenciju ”Design for All: New Pathways for Capitals of Culture”, na temu univerzalnog dizajna u kontekstu kulture.

Na konferenciji će izlagati Onny EikhaugPete Kercher i Terhi Tamminen iz Europske mreže za univerzalni dizajn (EIDD) te Christopher Patnoe, Google LLC (SAD) i Rama GheerawoRoyal College of Art (UK).

Rijeku će predstavljati Renato Stanković i Morana Matković (DeltaLab) uz virtualnu šetnju gradom, zatim Iva Mrak (Sveučilište u Rijeci) koja će prezentirati aktivnosti Sveučilišta vezano za inkluzivni i univerzalni dizajn s posebnim naglaskom na projekt Inkluzivni Kampus te Emina Višnić (RIJEKA 2020) koja će govoriti o projektu Europske prijestolnice kulture kao poligonu za promociju ovih i ovakvih tema.

Svi zainteresirani mogu pratiti konferenciju na sljedećoj poveznici.

Konferenciju može pratiti maksimalno 100 gledatelja i gledateljica, tako da se organizatori unaprijed ispričavaju zainteresiranima ako ne bude bilo moguće pristupiti konferenciji. Snimka konferencije bit će objavljena u razumnom roku na službenim kanalima.

Snimka konferencije bit će naknadno objavljena na YouTube kanalu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

ic-free-entrance Slobodan ulaz

Online