U petak, 13. ožujka 2020.g. u 10 sati u Dnevnom boravku susjedstva Delnice (Narodna knjižnica i čitaonica, Ante Starčevića 10, Delnice), jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održat će se Radionica kreativnog pisanja.

Oduvijek ste željeli napisati roman, pripovijest ili ep ali nikad nije bilo vremena? Susjedstvo Delnice vas poziva da s riječi pređete na papir i zajedno s njima kreirate nove narative na temu mitova i legendi Gorskog kotara. Tema radionice su Alraune kao neobične svakodnevne pojave u životu Gorskog kotara i njegovih stanovnika.

Ulaz je besplatan.

Dnevni boravak mjesto je susreta i druženja u svakom od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, kojim se potiče stvaranje ugodne atmosfere u svakom pojedinom susjedstvu, u prostorima u kojima se i domaći i gosti osjećaju kao kod svoje kuće.  Dnevni boravci 27 susjedstava smišljeni su kao svojevrsni nasljednici lokalnih čitaonica, knjižnica i domova kulture, koji su bili centri okupljanja i druženja, razmjene znanja te općenito kulturnog i umjetničkog života zajednice. Svaki od lokaliteta Dnevnih boravaka u svih 27 susjedstava ujedno je i središnje mjesto informiranja o samom susjedstvu, zajednici i mogućnostima uključivanja u rad, volontiranja i/ili sudjelovanja u aktivnostima programa susjedstava.