U srijedu 13.11.2019. godine u 10 sati u sjenici OŠ Podmurvice, održat će se radionica u sklopu inicijative ”Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala” u organizaciji Knjižničarskog društva Rijeka i Grupe građana Mlaka sastavljenih od djelatnika OŠ Podmurvice.

Projekt ”Čitajmo zajedno ispod krošanja stabala” provodi se u okviru sudioničkog programa Civilne inicijative projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Radionica je namijenjena djedovima i bakama te zainteresiranim umirovljenicima kojima će čitati učenici 3. a razreda OŠ Podmurvice. Učenici će svojim gostima predstaviti književne likove u sjenici na vanjskom prostoru škole koji pripada Parku Mlaka, a zadatak djedova i baka bit će pogoditi o kojim književnim likovima govore učenici. Radionicu će voditi učiteljica razredne nastave Zorica Rendić i knjižničarka Alida Devčić Crnić.

Na kraju programa, djedovi i bake će s voditeljicama radionice razgovarati o pričama i slikovnicama koje čitaju ili će čitati svojim unucima te što se i koliko čitalo nekad, a što se čita i da li se uopće nešto čita danas.

U slučaju lošeg vremena radionica će se održati u knjižnici s pogledom na sjenicu.

 

Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.