Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Brickzine, Brickzine vijesti

Eksperimentima i igri nikad kraja: Dio “Brickzinea” pretvoren u zvučnu kreativnu zabavu

Ponekad je napisane tekstove ljepše poslušati u obogaćenom ruhu. Brickzine je dobio još jedan oblik.

Eksperimentalna dimenzija Brickzinea dolazi do izražaja i kroz aktivnost koju je provelo naše “malo uredništvo” (naziv od milja). Naime, dio Brickzinea je posao svojevrsni audio časopis, podcast, emisija, kako god zvali kreativnu igru s tiskanim tekstovima koji su dobili obogaćeni zvučni zapis.

Uz čitanje tekstova, intervjue i glazbu sadržaj je obogaćen raznim zvukovima koje je “malo uredništvo” uz asistenciju ekipe Radija Roža naučilo snimati i/ili proizvoditi.

Ono što je važno je da sam možeš i poslušati kreativnu interpretaciju nekih tekstova, a posebno je pohvalno da su većinu posla napravile vrijedne male ruke i glave okupljene u “malom uredništvu”.

Audio Brickzine #prototip1.0 možeš poslušati u playeru ispod:

Projekt „Malo uredništvo“ provodi se od siječnja 2018. godine kroz program Vijeća mladih Benčić. Aktivnost je usko vezana uz projekt Brickzine. Dvije glavne aktivnosti koje se provode kroz projekt su stvaranje sadržaja za tiskano i online izdanje časopisa od strane djece te stvaranje audio verzije časopisa.

Suradnici: Petra Šarac (dikcija), Radio Roža (audio, Davor Popdankovski, Davor Margan, Sebastijan Tomažin)

Brickzine, časopis za djecu o stvaranju kulture jedan je od projekata u sklopu programske linije Dječja kuća Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture. Tiskani časopis se izdaje dva puta godišnje, online portal je na adresi brickzine.rijeka2020.hr, mjesečno se u prilogu Novog lista također objavljuju Brickzine zapisi, a sadržaj živi i kroz društvene mreže kao Instagram brickzine2020 i Facebook stranicu Brickzine.

Nositelj projekta i izdavač je Gradska knjižnica Rijeka.

Glavni urednik: Kristian Benić (Gradska knjižnica Rijeka)

Grafički urednik: Dragan Kordić (krokodil); Dizajn: Nina Delanović (mikser)

Uredništvo: Vedrana Balen Spinčić (Gradsko kazalište lutaka Rijeka), Natali Bosić (Vijeće mladih Benčić), Barbara Zupičić (Art kino), Ivana Lučić (MMSU), Anda Bukvić (U novoroditeljskom žanru), Jelena Pervan (Hrkalova “mama”), Jelena Milić, Zoran Krušvar (RIJEKA 2020)