Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Brickzine, Vijesti

Objavljena audio verzija posljednjeg Brickzinea – časopisa za djecu o stvaranju kulture

Na web stranici brickzine.hr objavljeno je još jedno audio izdanje magazina Brickzine. Ova verzija magazina za djecu (i roditelje) o stvaranju kulture obrađuje članke četvrtog broja tiskanog Brickzinea, koji je u sklopu programa Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, izašao u veljači ove godine.

Središnja tema ovog broja Brickiznea je industrijski i lučki identitet Rijeke koji je maloj i velikoj publici u audio izdanju predstavljen ne samo odabirom članaka, već i prikupljanjem zvukova grada i glazbom, koja je ovoga puta – riječka.

Članci koji se nalaze u četvrtom Brickzine audio izdanju su Spika u busu, Balthazar rješava sve probleme, zatim Leteća, vozeća, roneća Fiume fantastična!, Danski mljackići s mirisom Kvarnera, …a grad je i u tvojim ušima, Rječnik Fiumanskog fachina i Ticket to Ride Europe, čiji su autori Kristian Benić, Zoran Krušvar, Jelena Pervan, Bruno Župan i Malo uredništvo Vijeća mladih Benčić.

Osim na web stranici, audio Brickzine 4 može se poslušati i na internet radiju Radio Roži, ponedjeljkom od 11.00 sati.

Posljednje tiskano izdanje Brickzinea i dalje se može besplatno preuzeti u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka te u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, u kojem je trenutno postavljena izložba „51000 Balthazargrad“, a Brickzine u PDF formatu dostupan je na brickzine.hr.

Voditelji radionice na kojima se stvarao Brickzine su Davor Popdankovski, Davor Margan i Sebastijan Tomažin iz Radio Rože, Petra Šarac iz Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Natali Bosić iz Vijeća mladih Benčić. Malo uredništvo Brickzina čine Anika Juriša, Ema Juriša, Una Grozdanov, Lucijan Sobol, Lea Stjelja, Karlo Vidas i Dunja Savarin.

Brickzine je medijsko-stvaralački projekt Dječje kuće koji se kao fini “softver” nadograđuje na fizičku Dječju kuću koja je pred samim otvorenjem, u bivšem kompleksu “Benčić“ – novom riječkom art-kvartu. Projektom organizacijski i produkcijski kao izdavač upravlja Gradska knjižnica Rijeka, suizdavač je RIJEKA 2020, a partneri su Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i RUKE (Vijeće mladih Benčić). Brickzine je platforma novoj generaciji autora za djecu, svojevrsni hub ilustratora koji nastoji prikazati kako bi kvalitetni sadržaji za djecu trebali izgledati kada se u njih ozbiljno i promišljeno ulaže.