Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Brickzine, Brickzine vijesti

Gledanje igranja videoigara popularnije od politike na CNN-u

Pratiš li Twitch ova vijest bi te mogla razveseliti ili još vjerojatnije – neće ti značiti baš ništa. 🙂

“CNN, što je to?” Da li je to svijet prema kojem idemo, nije potpuno sigurno, ali ima sve više signala. Naime, jedna novija analiza pokazuje da je popularna Amazonova “gamerska” platforma Twitch u svakom trenutku prosječno gledana od strane 962 000 gledatelja.

Možda ti taj broj i ne djeluje tako velikim s obzirom na cijeli svijet, ali da stavimo stvar u perspektivu recimo da legendarna i ozbiljno ustrojena mreža s vijestima iz svijeta CNN dnevno privlači 783 000 gledatelja, a MSNBC 885 000 gledatelja.

Ako slučajno ne znaš (malo moguće imaš li manje od 18 godina) Twitch je platforma na kojoj se uživo gleda druge igrače kao igraju videoigre ujedno komentirajući radnju i svoje poteze. Za razliku od popularnih “youtubera” na Twitchu se igranje i komentiranje odvija u realnom vremenu te očito privlači veliku pažnju raznih generacija, veću od vijesti iz Kine ili Australije.

Brickzine ekipi je od pasivnog gledanja igranja ipak nešto draži sam razvoj videoigara, pa zaviri u naš vodič za početnike. 🙂

Izvor: Investors.com