Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Brickzine, Brickzine vijesti

Godišnja izložba Vijeća mladih Benčić: VJ-ing, DJ-ing, fanzin…

Antea iz Vijeća mladih Benčić napisala nam je kako joj je bilo super na njihovoj godišnjoj izložbi. Koja je i malo drugačija od uobičajenih…

I ove godine, kao i svake, Vijeće mladih Benčić organiziralo je 4. godišnju izložbu. Ovoga puta bili smo u riječkom MMSU-u, i bilo je drugačije nego proteklih godina. Evo i zašto.

Svake godine bi skupili slike i ono što smo napravili tijekom radionica u godini i to sve izložili. Ali ove godine surađivali smo s Radijom Roža i VJ dvojcem, Petrom i Damijanom. Da, ove godine ponovno smo se susreli s VJ-ingom ali po prvi puta s DJ-ingom i community radijom. Radionicu VJ-ing imali smo prije 2 godine u Palachu. Ako niste upoznati s VJ-ingom, to je zapravo projiciranje nekog crteža, slike ili videa na zid ili neki objekt popraćen raznim efektima i slično. Većinom se koristi za koncerte tj. za animaciju.

U DJ-ingu se nikad prije nisam okušala, osim naravno kod kuće kad bi zajedno s tatom puštala ploče. Ali iznenadila sam se koliko je to zapravo zahtjevno i teško, a u isto vrijeme jako zabavno i zanimljivo. Puštali smo glazbu koju smatramo zanimljivom dok su nam mentori pokazivali kako. U ta dva dana uspjeli smo stvoriti mali funky prostor s glazbom i efektima.

Posjetili smo i izložbu u MMSU-u. Bilo je fascinantno. Tijekom radionice smo radili intervjue, što s Radijom Roža, što mi između sebe. Bilo je neobično govoriti na radiju jer mi je prvi put. Naučili smo što je to community radio i koja je razlika između tog i komercijalnog radija. Naučili smo mapirati kao pravi VJ profesionalci haha.

Također smo u izložbu stavili i djelić zadnje radionice u 2017. godini a to je bila Fun zin zin, odnosno izrada časopisa. Na dan izložbe sve je bilo onako kao što smo planirali, bar ja. Gosti su bili fascinirani našim radom jer ipak većina polaznika još ide u mlađe razrede osnovne škole. Bilo mi je super što je došla i jedna novinarka s nekog radija i pitala mene i Emu Jurišu o radionci i Dj-ingu i Vj-ingu te je ostala zaprepaštena kako puno znamo.

Također smo kao i svake godine imali dodjelu nagrada za najboljeg umjetnika i edukatora, ovoga puta u 2017. godini.

Antea Miše