Rijeka, 11. listopada 2019.

POZIV ZA MEDIJE

 

Drugi dan Konferencije o održivosti prehrambenog sustava u organizaciji Rijeke 2020

Dvodnevni Retox: Lokalna hrana i održivost

U subotu, 12. listopada 2019. godine održat će se drugi i posljednji dan konferencije Retox: Lokalna hrana i održivost u organizaciji Rijeke 2020. Program drugog dana konferencije se sastoji od terenskog posjeta vrtovima i distribucijskim centrima te radionice za članove inicijativa koje se bave hranom.

Program Retox konferencije u subotu, 12. listopada

Terenski posjeti vrtovima i distribucijskim centrima

Prostore možete posjetiti u subotu u sljedećem terminu:

           10:30-12h Školski vrt OŠ Gornja Vežica (Gornja Vežica 31, 51000, Rijeka)

           15-15:30h Centar autohtonih proizvoda Kašetica (Krojačka 1, na prvom katu Primorske kuće)

           16-17h Prvi riječki zajednički urbani vrt (Brašćine, nedaleko ulice Zeleni put, sjeverno od riječke zaobilaznice)

U 18:00h u RiHubu (Ivana Grohovca 1a, Rijeka) održat će se radionica za članove inicijativa koje se bave hranom / Voditelj: Francesco Ajena

Radionica je zamišljena kao otvorena platforma za razmjenu iskustava i predlaganje rješenja za aktiviste i članove inicijativa koji organiziraju urbane vrtove i distribuciju lokalne hrane. Ponudit će se alati za samoorganizaciju i vođenje sustava vrtova u zajednici, distribucijskih lanaca, za stimulaciju i motivaciju članova i šire lokalne zajednice, te zagovaranje ideja, na tragu primjera dobrih praksi diljem svijeta.

Pozivamo Vas da se pridružite terenskim posjetima vrtova i distribucijskog centra te zabilježite početak radionice koju će voditi Francesco Ajena.