Otvoren je sustav akreditiranja za predstavnike medija za praćenje programa otvorenja Europske prijestolnice kulture u Rijeci.

Obrascu za akreditiranje članica i članova redakcija može se pristupiti na ovom linku

Akreditacijski postupak se zatvara u srijedu, 29. siječnja u 15 sati.

Akreditacije će biti potrebne za praćenje središnjeg programa otvorenja ‘Opera Industriale’ u Riječkoj luci.

Press centar će se 1.2. nalaziti na botelu Marina sa svom potrebnom infrastrukturom za novinare.  Mediji koji to žele, moći će preuzimati video-signal HRT-a prijenosa svečanosti otvorenja u HNK Ivana pl. Zajca i  ‘Opere Industriale’ u Riječkoj luci. Televizijama će biti omogućena javljanja uživo s pozicija koje gledaju na središnju pozornicu, a fotoreporterke/i i snimateljice/lji moći će iz press pita ispod pozornice te iz posebnih brodica s mora pratiti središnje otvorenje.

Dan prije službenog otvorenja, u petak 31.1., u kasnim poslijepodnevnim satima u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvara se izložba ‘S Kolekcijom’ Davida Maljkovića, jednog od najvećih hrvatskih suvremenih umjetnika.

Cjelodnevni program otvorenja u subotu, 1. veljače, može se pronaći na web stranici Rijeka 2020.

Detaljne upute i informacije o aktivnostima u Press centru te kontakti osoba zaduženih za novinare bit će dostavljene svim akreditiranim predstavnicima medija nakon zatvaranja akreditacijskog postupka.