Rijeka, 22. studeni 2019. godine

NAJAVA ZA OBJAVU U MEDIJIMA

 

Radionice izrade EPK znaka za kićenje adventskog vijenca na Koblerovom trgu

 

Ususret početku Adventa u Rijeci, komunalno društvo Čistoća d.o.o u okviru programa Zeleni val Europske prijestolnice kulture organizira radionice izrade eko ukrasa u obliku tzv “crvenog sunca” znaka Europske prijestolnice kulture. Radionice su namijenjene svim zainteresiranim građanima koji će prije otvorenja Adventa u Rijeci 30. studenog 2019. biti pozvani da svojim ukrasima, izrađenima na radionici, okite adventski vijenac na Koblerovom trgu.

 

Radionice će se održati u ponedjeljak i utorak, 25. i 26. studenog 2019. u RiHubu (Ivana Grohovca 1a) u jutarnjem i popodnevnom terminu, od 10 do 12h te od 16 do 18 sati.

 

Jutarnje radionice će voditi krajobrazne arhitektice Bia Gec i Mirta Stipeč iz KD Čistoća, a popodnevne Marija Katalenić iz Rijeke 2020. Dekoracije u obliku simbola projekta Europske prijestolnice kulture izrađivat će se od pluta koji će se bojati i oblijepiti šljokičastim materijalom, a ukrasi će se kad završi advent građanima dijeliti kako bi poslužili kao primjerice podlošci za čaše.

 

Prijave na radionicu nisu potrebne.