U petak, 30. travnja 2021., završni koncertni program Europske prijestolnice kulture “EPK ciao ciao ciao!” održat će se bez publike ali će biti dostupan za praćenje predstavnicima medija, no uz određena ograničenja zbog live streama pa vas ovdje pozivamo da dođete i program popratite uz poštovanje uputa koje u ovom pozivu navodimo.

Sam program održava se u Exportu na Delti od 19.30 do 23.30 sati i za publiku se emitira u online prijenosu na You Tube kanalu Kanala Ri (https://youtu.be/vEH3c2nvW_s), putem web stranice www.rijeka2020.eu te uživo u programu Kanala Ri.

Ulaz u Export za predstavnike medija bit će organiziran kroz izložbu Fiume Fantastika, dok će izvođači i gosti koji sudjeluju u programu ulaziti na glavni ulaz te istim putem i izlaziti.  

Kod ulaska u prostor Exporta predstavnici medija trebaju upisati svoje podatke, na ulazu su pripremljeni dezinficijensi, a u prostoru je obavezno nošenje maski.

Nastupi bendova prema satnici koju vam niže dostavljamo (The SIIDS, My Buddy Moose, Boris Štok, En Face, Grad, Neno Belan & Fiumens i Let 3) održavat će se na katu Exporta (u prostoru u kojem je ljetos bila postavljena izložba Usijano more). 

Zbog kamera koje će snimati izvedbe u okviru live streama, kretanje ovim prostorom za predstavnike medija neće biti slobodno već će se napraviti press koridor i to za fotografe i snimatelje kako ne bi ulazili u kadrove livestreama. 

Press koridorom fotografi i snimatelji dolazit će do prostora namijenjenog za fotografiranje i snimanje izvedbi  koji se nalazi malo iza kamere koja snima stream. Molimo u tom smislu fotografe i snimatelje da poštuju ograničenja u prostoru i ne ulaze u kadar kamera koje su pozicionirane radi strema odnosno praćenja nastupa namijenjenog publici pred ekranima. Također, kod fotografiranja i snimanja izvedbi molimo fotografe i snimatelje da ne koriste blic i druga osvjetljenja. Isto tako, zvuk mobitela potrebno je isključiti prije dolaska na kat Exporta.

Izjave izvođača će novinari (i snimatelji) moći će uzeti po završetcima njihovih nastupa i to u donjem prostoru Exporta, u području u kojem je postavljena izložba Fiume Fantastika. 

Također  stoga molimo predstavnike medija da izvođače ne zaustavljaju na katu Exporta gdje se odvijaju izvedbe.

Na katu Exporta nalazi se i improvizirani studio u kojem će u pauzama nastupa bendova voditelji razgovarati sa gostima, sudionicima EPK projekta. I taj dio programa ide u stream pa predstavnike medija molimo da ne ulaze u prostor ovog studija.

Naravno mediji će moći uzeti izjave i od sugovornika u tim razgovorima (navodimo ih niže u satnici), ali također u donjem prostoru Exporta, na području izložbe Fiume Fantastika i također nakon njihova nastupa u Export-studiju.

Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi izvođači i gosti koji sudjeluju u razgovorima s voditeljima će u Export dolaziti prema satnici nastupa i nakon nastupa odlaziti. Dakle, prije odlazaka bit će moguće uzeti njihove izjave u prostoru Fiume Fantastike.

U tom smislu, predstavnici medija mogu svoje dolaske prilagoditi priloženoj satnici kako bi fotografirali i/ili snimili izvođače i sudionike koje žele, odnosno nakon nastupa uzeli izjave od sudionika od kojih žele. 

Satnica nastupa bendova i razgovora s gostima:

19.30 – 20.03 – najavni jingle, razgovor u improviziranom Export-studiju s Irenom Kregar Šegota, snimke dijela održanih događanja, razgovori u Export-studiju sa: Vojkom Obersnelom, Ivanom Šararom, Asjom Brusić i volonterkama Eminom Bašić i Amrom Ramić.

20.03h – 20.23h – THE SIIDS
u pauzi: razgovor iz Export-studija sa Jelenom Milić, Zoranom Krušvarom i Magdalenom Lupi Alvir
20.33h – 20.53h – MY BUDDY MOOSE
u pauzi: razgovor iz Export-studija sa Ivonom Miloš, Petrom Mamula i Vesnom Lokas
21.03h – 21.23h  – BORIS ŠTOK
u pauzi: razgovor iz Export-studija sa Snježanom Prijić Samaržija i Tanjom Kalčić
21.33h – 21.53h – EN FACE
u pauzi: razgovor iz Export-studija sa Bernardom Koludrovićem, Kristinom Barišić i Katarinom Kožul
22.03h – 22.23h – GRAD
u pauzi: razgovor iz Export-studija sa Ivom Kelentrić i Moranom Matković
22.33h -23.03 – NENO BELAN & FIUMENS
u pauzi: razgovor iz Export-studija sa Jelenom Tondini i Zoranom Majstorovićem
23.11h – 23.41 – LET 3

Molimo sve predstavnike medija da se pridržavaju epidemioloških mjera (korištenje dezinficijensa za ruke na ulazu, maskice na licima tijekom boravka u Exportu, međusobna fizička distanca i sl). Također molimo i za poštivanje uputa za kretanje prostorom i za uzimanje izjava radi livestream prijenosa.

Na ulazu i u prostoru Exporta će predstavnicima medija na raspolaganju biti Iva Balen (099 312 54 89), Gordana Brkić Žagar (099 2442 263) i Lea Stoiljković Medved (098 459 284).

Gore navedeni podaci nisu za javnu objavu već su namijenjeni predstavnicima medija koji žele doći na ovaj događaj.

A molim vas da najavu događanja za publiku koju dostavljam u nastavku objavite danas i sutra u svojem mediju:

 

ZAVRŠNI MARATONSKI ONLINE PROGRAM: „EPK, CIAO, CIAO, CIAO!“

              

               U petak, 30. travnja 2021., od 19.30 do 23.30 sati u online prijenosu na You Tube kanalu Kanala Ri (https://youtu.be/vEH3c2nvW_s) i putem web stranice www.rijeka2020.eu te uživo u programu Kanala Ri održat će se revijalni maratonski glazbeni nastup riječkih bendova u sklopu programske završnice projekta Europske prijestolnice kulture.

U skladu s epidemiološkim mjerama ni ovo događanje neće fizički ugostiti publiku, ali će putem video streama doći do svih zainteresiranih i ponuditi četiri sata riječkog rocka i popa uz zanimljive razgovore s brojnim akterima EPK projekta koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi različitih programa tijekom 2020., ali i u pripremnim godinama.

EPK, ciao, ciao, ciao! naziv je ovog događanja kojim se simbolički završava programski dio projekta Europske prijestolnice kulture 2020. koji je, podsjećamo, zbog pandemije korona virusa i Rijeci i Galwayu produljen na razdoblje do 30. travnja 2021.

Scenografija za ovaj događaj bit će postavljena u Exportu gdje će se nastupi snimati i streamati u suradnji s Kanalom Ri, a line up bendova koji nastupaju je sljedeći: The SIIDS, My Buddy Moose, Boris Štok, En Face, Grad, Neno Belan & Fiumens i Let 3.

U kratkim pauzama između nastupa bendova Dražen Zima i Lena Stojiljković vodit će tematske razgovore s akterima EPK projekta, organizatorima, umjetnicima, predstavnicima dijela partnerskih institucija i u tim razgovorima podsjetiti na dio važnih aspekata EPK projekta i mnoge realizirane programe.

Tako će o razvijenom programu volontiranja u kulturi razgovarati s Asjom Brusić, Amrom Ramić i Eminom Bašić, o Toboganu koji je izrastao u Dječju kuću razgovarat će s Jelenom Milić, Zoranom Krušvarom i Magdalenom Lupi Alvir, o programima koji su aktivirali građanske inicijative i razbudili život u malim zajednicama susjedstava razgovarat će s Ivonom Miloš, Vesnom Lokas i Petrom Mamulom. O umjetnosti koja je svoje mjesto našla u javnim prostorima na mapi Kvarnera i na pročeljima zgrada u vidu murala razgovarat će s umjetnicima Katarinom Kožul, Kristinom Barišić i Bernardom Koludrovićem. O trajnim skulpturama koje su na Kvarner dovele umjetnike svjetskog glasa te o programima koji predstavljaju vrhunsku suvremenu umjetnost razgovarat će s Ivom Kelentrić i Moranom Matković. Razgovor sa Zoranom Majstorovićem i Jelenom Tondini odvest će publiku do prisjećanja na Porto Etno festival, o zgradama kulture koje su izgrađene u sklopu EPK projekta govorit će Ivan Šarar i Vojko Obersnel, a o edukativnim programima i sveučilišnim studijima koji su proizašli iz EPK projekta govorit će Tanja Kalčić i Snježana Prijić Samaržija.

Dodajmo, snimka ovog događanja bit će emitirana na 3. programu Hrvatske televizije 1. svibnja 2021.g. od 21.00 sat. Prije snimke HTV 3 od 20.00 sati emitira i posebnu emisiju „EPK Rijeka 2020 – što nam je ostavila“.

Naravno, ovim događanjem ne završava i ukupna komunikacija o EPK projektu jer tek predstoje završne konferencije za medije, sumiranja rezultata i još mnogo razgovora na temu vrijednog nasljeđa projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci.