Poštovani predstavnici medija,

pozivamo vas da u petak, 30. travnja u 12.00 sati prisustvujete kratkom predstavljanju multimedijalne izložbe „Točka previda“ na tavanu zgrade PIK-a u Krešimirovoj ulici 26 u Rijeci, koja je postavljena u sklopu završnice EPK programa. Izložba okuplja radove međunarodnih autora i autorica svih generacija koji propituju društvo u kojem živimo u odnosu na sveprisutnost tehnologije i algoritma koji oblikuju našu svakodnevnicu otvarajući novi pogled na poznato, izmještanjem iz prostora ugode i ukazujući kako je privatno iskustvo politično, smještajući zajedničko u fokus.

Izložbu će predstaviti:

  • Elena Apostolovski, vizualna umjetnica i kustosica
  • Petra Čargonja, u ime STIFF-a
  • Barbara Babačić, producentica, RIJEKA 2020

 

Izložba, koju će publika moći pogledati u petak od 12.30 do 20.00 sati rekontekstualizira selekciju radova prikazanih protekle dvije godine na izložbenom, popratnom programu Međunarodnog studentskog filmskog festivala – STIFF, prvog hrvatskog međunarodnog festivala koji je posvećen isključivo studentskom filmu, ali predstavlja i neke nove radove.
Na izložbi sudjeluju umjetnici: Josipa Baljak, Anastasiia Belousova, Frederik Hochheimer, Jacob Bissell, Gabriel Hensche, Lech Kalita, Gordan Kreković,  Antonio Pošćić, Aaron R. Moreno, Petra Mrša, Nicole Mullan, Sidney Mullis, Chris Revelle, Rajat Sharma i Jake Williams.

 

Molimo vas da također u vašem mediju tijekom četvrtka i petka prenesete sljedeću najavu:

 

MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA „TOČKA PREVIDA“

U PETAK POSLIJEPODNE NA TAVANU ZGRADE PIKA-a U KREŠIMIROVOJ

 

               U petak, 30. travnja 2021.g. od 12.30 do 20.00 sati na tavanu zgrade PIK-a u Rijeci, u Krešimirovoj 26, bit će postavljena multimedijalna izložba „Točka previda“ („The Point of Oversight“) koja je sastavni dio programske završnice Europske prijestolnice kulture.
Izložba okuplja radove međunarodnih autora i autorica svih generacija koji propituju društvo u kojem živimo u odnosu na sveprisutnost tehnologije i algoritma koji oblikuju našu svakodnevnicu otvarajući novi pogled na poznato, izmještanjem iz prostora ugode i ukazujući kako je privatno iskustvo politično, smještajući zajedničko u fokus.

Izložba rekontekstualizira selekciju radova prikazanih protekle dvije godine na izložbenom, popratnom programu Međunarodnog studentskog filmskog festivala – STIFF, prvog hrvatskog međunarodnog festivala koji je posvećen isključivo studentskom filmu, ali predstavlja i neke nove radove.
Na izložbi sudjeluju umjetnici:
Josipa Baljak, Anastasiia Belousova, Frederik Hochheimer, Jacob Bissell, Gabriel Hensche, Lech Kalita, Gordan Kreković,  Antonio Pošćić, Aaron R. Moreno, Petra Mrša, Nicole Mullan, Sidney Mullis, Chris Revelle, Rajat Sharma i Jake Williams.

Koncept izložbe potpisuju Elena Apostolovski, koja je ujedno zaslužna za selekciju radova i postav izložbe, te Petra Čargonja. Tehnički postav izložbe djelo je Damjana Šporčića, a dizajn plakata Sanje Kapidžić. Opremu su posudili Oblik 3Drugo MoreFilmaktivRadio RožaSKC Rijeka i Ri Rock, a prostor su posudili MMSU Rijeka i PIK Rijeka.