Susjedstvo Drenova uvijek novim sadržajima okuplja kulturnjake i znatiželjnike te istodobno djeluje kao lokalni coworking prostor, mjesto boravka, razmjene ideja i eksperimenata.

Program Granična četvrt pokreće ideja iskorištavanja onih potencijala u naselju koji mogu postati zamašnjak razvoja sadržaja usmjerenog kvalitetnom provođenju slobodnog vremena. Program slijedi ideju razmjene znanja i ideja i razdijeljen je na tri dana. Dan kulture kojim se predstavlja drenovska mikrokulturna atmosfera uz otvorenje izložbe i zborsko pjevanje, promociju drenovskih šetnica i predstavljanje europskog susjedstva belgijskoga grada Monsa te svjetske arhive znanja instituta Mondeanum.

Dan prirode cjelodnevni je boravak u prirodi i posvećivanje pažnje drenu kao super biljci i njezino kušanje te izložba posvećena drenovskom arboretumu. Digitalni dan demonstracija je naprednih digitalnih tehnologija, umjetne inteligencije, ČAI projekta, digitalnih asistenata i novih uloga robota u muzejima. Svakog se dana održavaju i tematski okrugli stolovi s eminentnim stručnjacima iz obrađivanih područja. Posebna pažnja posvećena je programima za najmlađe, pri čemu djeca aktivno sudjeluju u kreiranju digitalnih drenovskih priča na čakavskom jeziku.