Medijsko-stvaralačka platforma Dječje kuće o kulturi za djecu i roditelje.

Brickzine je medijsko-stvaralačka platforma Dječje kuće za djecu i roditelje koja se kao fini softver kreativne nadogradnje nadovezuje na beton u kompleksu Benčić, u obliku online platforme i tiskane publikacije – tisak izlazi kao periodičko ljetno i zimsko izdanje, a online djeluje kao internetski portal s dnevnom produkcijom sadržaja na adresi brickzine.hr.

Tematski, Brickzine je prostorna priča u rasponu od rukotvorstva do vrtlarstva, vodič kroz stvaralačka područja, umjetnost, kreativni odgoj i obrazovanje, nove tehnologije i digitalnu kulturu, a glavna mu je premisa poticanje rada na nečemu svojem, novom, drukčijem. Važan je element i originalno ilustriranje, čime se promiče domaća dizajnerska i ilustratorska scena i razvija vizualna kultura. Brickzine traži točke stabilnosti, inspiracije, kvalitetne vodilice do dobrog sadržaja, priče, ideje. Ujedno, Brickzine je edukativna platforma za mlađe i neotkrivene autore te prostor profiliranja pisanog stvaralaštva za djecu.

Sadržaji su namijenjeni djeci, ali i ključnim akterima koji utječu na razvoj i stvaranje navika: roditeljima, odgojno-obrazovnim djelatnicima, neformalnim i formalnim edukatorima, stvaraocima za djecu. 

U sklopu Brickzinea djeluje i Malo uredništvo članovi kojega su djeca s kojima radi Vijeće mladih Benčić. Dvije glavne aktivnosti koje se provode projektom jesu dječje stvaranje sadržaja za tiskano i online izdanje časopisa te stvaranje audioverzije časopisa. Ova verzija Brickzinea nastala je s ciljem popularizacije čitanja u djece, ali i da bi se omogućio pristup sadržaju slijepoj i slabovidnoj djeci te djeci s poteškoćama u čitanju.