Dječja kuća

Kako osigurati kulturnu budućnost grada? Naše je rješenje Dječja kuća, općinska inicijativa u jedinstvenoj recikliranoj tvornici u kojoj se kombiniraju institucije i programi te omogućuje sadržaj radikalno drugačiji od bilo koje druge, postojeće inicijative u Hrvatskoj.

S njima, ne samo za njih

Dječja kuća namijenjena je djeci i svima koji se tako osjećaju, a u prvi plan stavlja kreativnost djece. Gradi se kroz festival dječje kreativnosti, jednu posebno oblikovanu interaktivnu izložbu, časopis za djecu Brickzine te brojne druge programe kao što su lutkarske predstave, film, književni i likovni programi.

Dječja kuća potiče maštu i sanjarenja, zove na igru i smijeh. Stvorena je za razmjenu najkreativnijih ideja i zabavu uz koju uvijek naučimo i nešto novo. Programi Dječje kuće osmišljeni su za sve male čarobnjake nemirnoga umjetničkog duha i za sve one koji će to tek postati. Ne zaboravimo: oni su mali, ali su veliki, a kad zaista narastu, izgradit će društvo aktivnih i samosvjesnih građana. Svakom ciglicom Dječje kuće stvara se okvir u kojem djeca imaju pravo razviti svoj potencijal i izraziti se. „S njima, a ne samo za njih” krilatica je koja nas vodi u oblikovanju programa ovog pravca.

Iz bogatog programa izdvajamo Festival Tobogan s nizom radionica i spektakularnim događanjima na otvorenom, niz programa posvećenih liku i djelu legendarnog profesora Balthazara, kao što je velika interaktivna izložba ili umjetnička intervencija na brodu Uragan. Tu je i niz lutkarskih predstava, kao što je kabaret Bomboniera variete!, filmske radionice te festival Mjesec dobre dječje knjige.

Izdvojeni projekti

Brickzine

Magazin /za djecu/ o stvaranju kulture.

Brickzine

U tijeku

Tobogan

aktivne ferije za djecu
26. lipnja - 10. srpnja 2019.
Rijeka

Tobogan

Arhivirano