Jedan od ponajboljih baroknih ansambala i jedan od ponajboljih violinista baroka.

Venice Baroque Orchestra, sastav prepoznat kao jedan od najboljih ansambala posvećenih baroknoj glazbi i baroknim instrumentima, i Giuliano Carmignola, talijanski violinist koji više od bilo kojega drugog violinista izvodi repertoar baroka i ranog klasicizma, posebice Vivaldija, donose gala koncert na violini u povodu izložbe Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona  koja se istodobno održava u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka 

Venice Baroque Orchestra osnovao je 1997. ekspert za baroknu glazbu i čembalist Andrea Marcon (IT). Njihova glazbena misija temelji se na posvećenosti popularizaciji remek djela 17. i 18. stoljeća te su zahvaljujući ovom orkestru mnoga barokna djela doživjela svoje nove premijere, poput L’Orione Francesca Cavallija, Atenaide Antonia Vivaldija i La morte d’Adone Benedetta Marcella. 

Giuliano Carmignola dugi niz godina surađuje sa svjetski poznatim dirigentima i orkestrima, među kojima je i Venice Baroque Orchestra. Riječkoj će se publici predstaviti djelima Antonija Vivaldija.

Venice Baroque Orchestra hvaljen je za svoje koncertne i operne nastupe diljem Sjeverne Amerike, Europe, Južne Amerike, Japana i Koreje, Tajvana i Kine. Orkestar je nastupio u više gradova Sjedinjenih Američkih Država od bilo kojega drugog baroknog sastava u povijesti. Zahvaljujući specijalima i prijenosima televizija BBC, ARTE, NTR (Nizozemska) i NHK, sastav je poznat diljem svijeta. Mogu se pohvaliti i bogatom diskografijom u kojoj se ističe nosač zvuka s izvedbama arija Nicole Porpore, za Erato Label, u suradnji s Philippeom Jarousskym (FR), koji je osvojio i nominaciju za Emmyja. Za svoj rad osvojili su i mnoge nagrade kao što su Diapason d’Or, Echo Award i Edison Award.