Renomirani njemački violinist Gernot Suessmuth svira na Kresnikovoj violini iz zbirke Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Gernot Suessmuth svoju je glazbenu karijeru započeo rano. S devet godina prvi put nastupa kao solist pred orkestrom. Uslijedile su nagrade na natjecanjima za djecu i mlade.

Nakon završetka studija, simfonijski radijski orkestar u Berlinu angažirao ga je kao koncertnog majstora, a poslije je u istoj ulozi bio u Staatskapelleu u Berlinu i u Staatskapelleu u Weimaru.

Gernot Suessmuth traženi je partner u komornoj glazbi. Od 1983. do ožujka 2000. posvetio je većinu svoga vremena gudačkom Petersen kvartetu s kojim je nastupao na brojnim svjetskim koncertnim podijima te proizveo brojne CD-ove, od kojih su neki nagrađeni. Na prijelazu tisućljeća osnovao je Aperto Piano Quartet s Hans-Jakobom Eschenburgom. Osim s kvartetom, redovito nastupa i kao solist te svira s renomiranim glazbenicima komorne glazbe kao što su Steven Bishop, Paul Meyer, Norbert Brainin i Martin Lovett, a u studenome 2001. s Danielom Barenboimom na Furtwänglerovim danima u Jeni. Gernot Süssmuth umjetnički je ravnatelj Komornog orkestra Europske unije. Nekoliko godina posvetio je odgoju mladih glazbenih talenata na konzervatorijima u Berlinu i Weimaru, a 2004. postao je počasni profesor na Glazbenoj akademiji Franz Liszt Weimar. Godine 2008. osnovao je Waldstein Quartet s Mirijam Contzen, Ulrichom Eichenauerom i Peterom Hörrom.

Koncert je dio popratnog programa uz izložbu Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona.