Multimedijalna izložba: rad i ženski izgled.

Tradicionalne dvije smjene ženskoga rada, plaćena i neplaćena, i dalje su u velikoj mjeri prisutne kao prepoznatljivi modeli funkcioniranja žena u kontekstu fenomena rada. U projektu se sintagma „treća smjena“ upotrebljava kao naziv za popravljanje ženskog tijela radom na sebi, kako bi se žena približila idealno lijepom prema društveno nametnutoj predodžbi o ženskoj ljepoti. 3. smjena odnosi se na dva segmenta ženskoga rada i povezuje ideju rada i onu slobodnoga vremena, a, što je važnije, u svojoj naoko frivolnoj ulozi na specifične načine utječe na radni aspekt ženskih života.

U sklopu projekta provedeno je višemjesečno terensko istraživanje u riječkim salonima ljepote u kojima je intervjuirano šezdesetak korisnica. Na osnovi prikupljenog materijala nastaje multimedijalna izložba čiji je sastavni dio publikacija koja simulira ženski časopis.

Okrugli stol bavi se promišljanjem o konkretnim umjetničkim intervencijama projekta 3. smjena i odnosom pojmova tijelo, rad, ljepota i žena. Gošće: Mirjana Adamović (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu), Marija Geiger Zeman (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb) i Leonida Kovač (Sveučilište u Zagrebu, Akademija likovnih umjetnosti). Moderatorica: Brigita Miloš (Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci).