Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Brickzine, Brickzine vijesti

Razgovor ugodni: “Knjigopsija” o knjigama “Moj brat živi u kompjutoru” i “Mrak ili strah”

O dječjim knjigama i posebno novim naslovima treba razgovarati i o njima pisati.

Dječja književnost doista je rijetko dio interesa prave književne kritike i razgovora, posebno kada je riječ o novijim domaćim naslovima onkraj lektire. Nije jednostavno pratiti i pronalaziti koji se uopće novi naslovi dječje književnosti pojavljuju na policama knjižara, a kamo li da o njima još netko inteligentno govori ili piše.

Knjigopsija je program koji kao svojevrsni snimani javni razgovor o knjigama pripremaju Saša Stanić, Tamara Crnko i Zoran Krušvar, Riječani različitih pedigrea i interesa u rasponu od znanstvenih do čistih kreativno-književnih. Razgovori se odvijaju u knjižari Ribook, a objavljuju u Magazinu GKR gdje je moguće pronaći i sve dosadašnje.

Na stolu im se redovno nalaze dvije domaće knjige, mahom nešto noviji naslovi, pa su ovaj put tako njihov interes privukli naslovi  “Moj brat živi u kompjutoru” Branke Primorac i “Mrak ili strah” Nives Madunić Barišić. A ovaj put tu je i jedna posebnost – osim što o knjizi govore Saša, Tamara i Zoran svoje su mišljenje u Dječjem odjelu Stribor rekle i Elisa, Maritea i Leonarda, članice žirija nagrade Artefakt (od 8 minute videa).

Sjednite, opustite se, slušalice na uši, a ako stignete navratite i do knjižnice i pročitajte knjige o kojima je riječ…