Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Brickzine, Brickzine vijesti

Vrijedno natjecanje: izrada taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu

Čitateljskog sadržaja za slijepe i slabovidne nikad dovoljno, a ova mogućnost pruža priliku i raznim kreativcima za osmišljavanje jedinstvenih rješenja.

Osnovna škola Pećine u Rijeci, Odjel i Knjižnica za djecu s oštećenjem vida unutar Škole ove su godine kontakt-ustanova međunarodne grupe Typhlo & Tactus koja svake druge godine organizira međunarodno natjecanje na području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu. Ove se godine međunarodno natjecanje održava u Bruxellesu, Belgija 17, 18 i 19. listopada.

Međunarodnom natjecanju prethodi prednatjecanje unutar država koje sudjeluju na natjecanju, a pet radova koje ocjenjivački žiri ocijeni kao najbolje šalju se u Bruxelles. Pozvani su odgajatelji, učitelji, stručni suradnici, edukacijski rehabilitatori, umjetnici, roditelji i svi ostali zainteresirani za izradu ovakvih slikovnica da se odazovu na ovo prednatjecanje i pošalju svoje radove.

Važna napomena:

Nije riječ o likovnom natječaju za učenike. Organizatori stoga mole da se ne okušava u organiziranju akcija izrade taktilne slikovnice s djecom već da se naprave slikovnice koji su rezultat vašeg osobnog rada, iskustva, znanja i kreativnosti, pritom se pridržavajući smjernica za izradu slikovnica.

Detaljne smjernice za izradu kvalitetnih taktilnih slikovnica nalaze se ovdje.

Detaljna pravila natjecanja nalaze se na stranici škole.

Radove možete poslati ili osobno donijeti na adresu:
Osnovna škola Pećine
Odjel za djecu s oštećenjima vida
(za T&T prednatjecanje)
Šetalište 13. Divizije 25
51000 Rijeka
Radovi se ne potpisuju imenom i prezimenom autora, nego šifrom (peteroznamenkasti broj i riječ do sedam slova). Osobni podaci autora ili autorice slikovnice, odnosno ispunjena prijavnica za natjecanje (Entry form na www.tactus.org ) šalju se/donose u zatvorenoj omotnici uz sam rad. Ocjenjivačko povjerenstvo dobiva omotnice tek nakon donesene konačne odluke. Radovi se primaju najkasnije do 15. svibnja 2019. godine. Za više informacija, kao i za pravila natjecanja te smjernice za izradu taktilnih slikovnica obratite se na telefon Odjela za djecu s oštećenjima vida 051 690 241 ili na e-mail adresu: javorka.milkovic@skole.hr