Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Vijesti

Godišnji sastanak Intercultural Cities u Reykjaviku

reyjkjavik3Predstavnici Rijeka 2020 pridružili su se danas godišnjem sastanku koordinatora Intercultural Cities (ICC) Vijeća Europe, koji u Reykjaviku u iduća dva dana okuplja stotinjak predstavnika gradova Europske unije, članova ICC programa, ali i goste predstavnike Maroka, Québeca, Australije i Minnesote.

Glavna tema sastanka je raspraviti i predstaviti napretke u gradskim politikama koje promiču interkulturalne politike i razvoj gradova temeljenih na različitosti.

Koordinatori/ce će također dogovarati prihvaćanje i odobrenje ICC strategije za razdoblje 2016-2019. Također raspravljat će se i o osnivanju „laboratorija“ politike uključive integracije, koja će se usmjeriti na izgradnju eksperimentalnog okvira za više zainteresiranih strana upravljanja integracijom migranata i izbjeglica, kako bi se omogućio prijenos inovacija i dobre prakse od lokalne do regionalne i nacionalne razine.

Inače, u srpnju 2016. godine Rijeku je posjetio stručnjak ICC programa Phill Wood, koji je ponovno evaluirao grad. U svom još uvijek neslužbenom izvješću naveo je napredak Rijeke po pitanju interkulturalnosti zajednice i integracije različitih skupina u društvo, a u odnosu na prethodno istraživanje.

Više informacija o zaključcima sastanka i radu ICCa može se pronaći na njihovoj Internet stranici, a novosti možete pratiti i na Facebook stranici Intercultural Cities.