Iako je je ovo bio još samo jedan u nizu koncerata benda Kultur Shock uz Rijeci, interes publike za ovim bendom ne jenjava. Izvrsno izbalansiran spoj punka, metala i balkanskih melodija privukao je raznoliku publiku (od roditelja do njihove djece) koja je uživala u iznimno energičnoj dvosatnoj svirci. 

Upravo ono što ovaj bend čini drugačijim je bosansko-američko-bugarski spoj izvođača koji ovaj bend čine utjelovljenjem različitosti. Glazba je oduvijek bila ta koja koja je najlakše preskakala sve barijere i spajala različite kulture. Iako spoj tradicionalne glazbe i suvremenijih izričaja nije ništa glazbeno novo, kulturološki je i dalje fenomenalni reprezent svega što glazba može učiniti u međukulturalnom povezivanju. Zato se na ovom koncertu mogao zabaviti ljubitelj apsolutno svakog glazbenog pravca.

U kontekstu riječke kandidature za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine glazbeni programi ovakvog tipa trebali bi zauzeti posebno mjesto u programu. Upravo zato što takvi programi najbolje opisuju koncept kandidature i reprezentiraju razlilčitost u svakom smislu.

Foto: Kultur Shock / kulturshock.com