U četvrtak, 6. studenog 2014. godine, u Filodrammatici je bilo iznimno živahno. U 19 sati održana je riječka premjera predstave „Minimi“, nastale u koprodukciji  Dječjeg kazališta Dubrava, VRUM-a i Prostora Plus. Radi se o suvremenoj i interaktivnoj predstavi za djecu koja govori o svakodnevnim situacijama u životu, malim ljudima u velikom gradu, pripadanju, uklapanju, samostalnosti i samopouzdanju. Predstava na zanimljiv način prikazuje svijet u kojem je sve malo, te približava djeci suvremeni ples i pokret koji se isprepliću s moduliranjem zvuka, videom, pjesmom i govorom.

Iako je predstava prvenstveno namijenjena djeci, zanimljiva je i odraslima koji se u 45 minuta trajanja predstave mogu nakratko vratiti u djetinjstvo i nasmijati sebi samima. Samo je važno pronaći (i pokazati) svog malog čovječuljka.IMG_4938

Nakon predstave u galeriji Drugo more otvorena je izložba „Autoportret“ Boštjana Čadeža.

Na stolu u bijelom praznom prostoru nalazi se prijenosno računalo koje ima web kameru i gleda se u ogledalo. Računalo koristi arduino napravu pomoću koje su kodirana dva rotacijska motora u gornjem lijevom i desnom kutu štafelaja. Na ležaje motora prikopčan je zupčasti remen koji usmjerava pisaljku po slikarskoj površini. Digitalni kod nadograđen je tako da digitalni entiteti počinju raspoznavati fizički okoliš. Računalo tako počinje crtati kako vidi sebe i to ne predvidivim redoslijedom, nego malo s lijeva na desno pa odozgo prema dolje ovisno o trenutnoj odluci računala zbog koje se simultano događa kalkulacija, namještanje i prikaz vizije računala.