Drugo more najavljuje osmo izdanje festivala izvedbenih umjetnosti Zoom i od 3. do 8. listopada u Rijeku dovodi zvijezde suvremene britanske kabaret, performerske i drag scene – Ursulu Martinez, Marisu Carnesky, Davida Hoylea i Shabnam Shabazi!

Kultna britanska cabaret diva Ursula Martinez izvest će svjetski hvaljenu stand-up komediju karaktera My Story, Your Emails, dok Marisa Carnesky stiže sa skupinom izvođačica i izvedbom Dr. Carnesky’s Incredible Bleeding Women, koja se na razmeđi kabareta i predavanja bavi problematikom i značenjem menstruacije, plodnosti i ženstvenosti u suvremenom društvu.

Legendarni londonski izvedbeni umjetnik David Hoyle predstavit će se svojim najnovijim cabaretom Escape from Opression a multidisciplinarna umjetnica i “artivistica” Shabnam Shabazi performansom Snail Portrait, radi kojeg će Filodrammatica privremeno udomiti tristotinjak puževa.

Program festivala upotpunit će izvedba predstave Mefisto koju je Damir Avdić osmislio u suradnji s Gregorom Zorcom, a u kojoj se tema faustovskog ugovora s vragom prenosi na lokalnu društveno-političku stvarnost. U izvedbi hrvatsko-britanskog autorskog tima kojeg čine Ivana Ivković, Ivan Marušić Klif, Phil Hession i Christian Cherene, festival će završiti predstavom Atlas podrhtavanjâ koja je nastala u okviru međunarodnog projekta Corners.

Osmo izdanje Zoom festivala održava se uz podršku Rijeke 2020 – EPK i dio je programskog pravca Kuhinja, koji među ostalim tematizira drugost.

Cijelokupan program potražite na stranicama Drugog mora.