Vijesti

Pazi cigla!

Iako se na prvi pogled možda čini da smo nakon početne euforije i entuzijazma usporili tempo (da ne kažemo dignuli sve četiri u zrak), na dnevnom je redu projekta Rijeka 2020 tihi rad.

_MG_5365

Paralelno nastojimo zadržati dinamiku dosadašnjeg rada i krenuti s financijskom pripremom i realizacijom zacrtanih planova programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, postaviti stabilnu organizacijsku strukturu, nastaviti promotivne aktivnosti, širiti i jačati mrežu partnerstava, …

Otkada smo preporučeni da ponesemo titulu Europske prijestolnice kulture (podsjećamo, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske još uvijek formalno nije proglasilo rezultate) predstavljamo naš projekt gostujući na različitim događanjima, tribinama i konferencijama po cijeloj Europi.

Posebnu pažnju posvetili smo hrvatskom nastupu na Venecijanskom bijenalu arhitekture 2016. na kojem smo sudjelovali kao dio izložbe (rekonstrukcija H-objekta u kompleksu Benčić), ali i s promotivnom akcijom #brickspotting koja predstavlja uvod u realizaciju programa Ciglena kuća.

Tijekom proteklog mjeseca već je „pala“ i prva suradnja Vijeća mladih Benčić i Gradske knjižnice Rijeka, a uskoro će online biti dostupna igra na temu Ciglene kuće koju su osmislili u sklopu sudjelovanja Rijeka 2020 EPK na Međunarodnoj konferenciji o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji.

Zajedno s Odsjekom za kulturalne studije sastali smo se sa studentima povijesti iz Regensburga na temu programske linije Doba moći, njihovog viđenja Rijeke i njene povijesti. Razgovarali smo i o #brickspotting akciji, a na odlasku su ponijeli veću količinu naljepnica i brickmarkera kako bi obilježili cigle i u svojim gradovima u znak podrške.

#brickspotting naljepnice i brickmarkere možete potražiti u RiInfu. Potražite i obilježite cigle zajedno s nama, a fotke nam obavezno pošaljite. Primamo ih na sve načine, od goluba pismonoše do elektronskih novotarija.

Foto: Stephany Stefan, Maja Bosnić, Jelena Tondini

[foogallery id=”4391″]