Roman „Izravno“, ali i autora Gorana Srdarevića, riječkoj će publici predstaviti urednik knjige Josip Potnar u Book caffeu “Dnevni boravak”, a radi se o 23. knjizi iz Edicije Katapult.

Predstavljanje će se održati 6. prosinca 2014. godine s početkom u 19 sati, a premijerno će se prikazati i video najava za knjigu u produkciji Filmaktiva, dok će dvije knjige s potpisom autora naći svoje sretne dobitnike u publici. Naslovnicu romana izradio je Daniel Radočaj, jezična savjetnica je Mirela Fuš, a program „Edicija Katapult“ provodi se uz financijsku podršku Zaklade „Kultura nova“ i Odjela za kulturu Grada Rijeke.

O romanu:

U nekim knjigama zaziremo od psovki. Nisu za svakoga, nerijetko djeluju negativno na izgrađenu atmosferu i knjiga zbog njih postaje trivijalna. U slučaju prve knjige Gorana Srdarevića, nije tako. Može li se vjerno prikazati dio balkanskog podzemlja izbjegavajući psovke? Mogu li se ispisati čitavi životi, polažući nade u uljepšanu verziju pisma? Kritika društva ponekad pokazuje potrebu za pokojim verbalnim ispadom. Ova je knjiga pisana izravno, bez suzdržavanja i tako je treba čitati. Goranovi likovi nastoje biti stvarni, svakodnevni. Nisu podijeljeni na jasno označene strane, izuzev strane suprotne zakonu. Oni su sivi, nepismeni, puni mana. Okolina ih podržava u takvom postojanju, jer je i okolina takva. Bez previše potencijala unutar male sredine, bez posla, bez jasnog pogleda u budućnost. Goranovi likovi umiru ljudski. I mi to činimo, htjeli priznati ili ne.

O autoru:

Goran Srdarević rođen je 1982. godine u Osijeku gdje pohađa osnovnu i srednju elektrotehničku školu, a diplomu inženjera telekomunikacija stječe na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu. Od 2009. živi u Našicama. Zaposlen je na mjestu inženjera za održavanje i konfiguraciju mobilnih mreža i radio linkova. Sebe ne smatra piscem niti književnikom, već pripovjedačem koji nastoji pisati realistične, napete, a najviše od svega zabavne romane i priče kojima želi provocirati čitatelja da dublje promišlja o temama o kojima se bavi.