Tijekom ovoga vikenda u Rijeci su boravili redateljica Maja Kleczewska i dramaturg Lukasz Chotkowski koji su istraživali potencijalne teme za kazališnu produkciju u sklopu projekta Doba moći / kazalište. Kleczewska i Chotkowski održali su radne sastanke s redateljem Oliverom Frljićem, timom Rijeka 2020 – EPK, Eminom Višnić, Slavenom Toljem, Marom Anjoli Vujić te timom HNK Ivana pl. Zajca, Jelenom Kovačić, ravnateljicom Hrvatske drame, Alanom Vukelićem, tehničkim direktorom i Natašom Antulov, dramaturginjom.

Za potrebe njihova istraživanja organizirano je stručno vodstvo o povijesnom, društvenom i kulturnom kontekstu Rijeke ranog 20. stoljeća koje je održao profesor i povjesničar umjetnosti Theodor de Canziani, a pri kojem se posjetilo rodnu kuću Ödöna von Horvátha, Vilu Ružić, Guvernerovu palaču i nekadašnju granicu između Rijeke i Sušaka (tzv. Cont).

Razgledalo se i kompleks Benčić, Muzej moderne i suvremene umjetnosti te tamošnju izložbu “Crne krabulje”.

Iznimno produktivan studijski posjet završio je u nedjelju, obilaskom Memorijalngm centra Lipa pamti te druženjem na Malom Buvljaku na Trgu Svete Barbare gdje je promovirano online izdanje dječjeg časopisa Brickzine.