Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Učionica, Vijesti

U ponedjeljak počinje Applause please, seminar na temu razvoja publike

U ponedjeljak 4. rujna u Rijeci, u Omladinskom kulturnom centru Palach, započinje trodnevni međunarodni seminar Applause please posvećen jednoj od gorućih kulturnih tema današnjice, razvoju publike.

Prijave su u tijeku, zatvaraju se 31. kolovoza, a na sudjelovanje su pozvani zaposlenici EPK agencija koje se pripremaju preuzeti tu titulu u nadolazećim godinama, zatim partnerske organizacije Društva Rijeka 2020 – EPK  te intendanti, kulturni menadžeri i osobe zadužene za marketing, prodaju i animaciju publike pri umjetničkim organizacijama/institucijama.

Tijekom intenzivnog trodnevnog rada te jednog dodatnog radioničkog dana 7. rujna, polaznike očekuje niz predavanja, radionica, primjera dobre prakse i prilika za umrežavanje.

Organizator seminara, Društvo Rijeka EPK 2020, te njegov tim programa Učionica, u Rijeku dovode niz međunarodnih stručnjaka s bogatim iskustvom u razvoju publike.

Alessandra Gariboldi (Fitzcarraldo, Italija) održat će predavanje o samom pojmu razvoja publike te o planiranju razvoja publike, Armelle Stépien (PR i konzultant za razvoj publike, Francuska) govorit će o publici u živoj predstavi, Cristina Da Milano (ECCOM, Italija) priprema predavanje o organizacijskim promjenama i usmjerenosti na publiku, Jonathan Goodacre (The Audience Agency, UK) govorit će o vrijednosti evaluacije a Niels Righolt (Danish Centre for Arts & Interculture, Danska) održat će predavanje na temu Razvoj publike kao put do kulturne demokracije.

O primjerima vlastite dobre prakse govorit će Slobodanka Mišković (Art-kino, Hrvatska), Alma R. Selimović (Bunker, Slovenija), Tijana Palkovljević Bugarski (Galerija Matica srpska, Srbija), Sofia Tsilidou (NEMO, Hellenic Ministry of Culture and Sports, Grčka) i Mika Buljević (Booksa, Hrvatska).

Na radionicama će se obraditi pitanja i teme kao što su kako osmisliti i ostvariti projekt kulturne medijacije, što je potrebno imati prije nego što započnete s razvojem publike, kako razvoj publike iskoristiti kao put do kulturne demokracije, kako izvršiti segmentaciju i odrediti prioritete te kako napisati uspješnu prijavu za kulturni potprogram Creative Europe.

Dodatnu radionicu, u četvrtak, 7. rujna, održat će Agata Etmanowicz (Impact Foundation, Poljska).

U srijedu, 6. rujna, bit će održan i panel Razvoj publike u europskim prijestolnicama kulture uz moderatora Paula Bogena.

Applause please bit će održan na engleskom jeziku, u Omladinskom kulturnom centru Palach i Galeriji SKC u Rijeci. Obrazac za prijavu nalazi se na poveznici.

Provjerite raspored seminara, detaljan program i biografije predavača!