Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Učionica, Vijesti

Applause please: Poziv na seminar o razvoju publike

Razvoj publike jedna je od gorućih kulturnih tema današnjice, stoga joj Rijeka 2020 ove jeseni, od 4. do 6. rujna, posvećuje trodnevni međunarodni seminar Applause please.

Tko je naša publika trenutno i tko može postati naša publika? Kako evaluirati publiku? Kako uključiti javnost u kulturne aktivnosti? Kako su to učinili drugi EPK gradovi?

Razumijevanje profila i potreba budućih korisnika kulturnih i društvenih sadržaja predstavlja jedan od ključeva za uspješno ostvarenje programskih aktivnosti Europske prijestolnice kulture.

Dosadašnja iskustva gradova europskih prijestolnica kulture pokazuju kako aktivno sudjelovanje publike, s posebnim naglaskom na promjenu pristupa i uključivanje lokalnog stanovništva, predstavlja značajan izazov za organizatore, posebice ako se uzme u obzir da univerzalni ”ključ uspjeha” ne postoji. Strategiju uspješnog, dugoročnog razvoja i uključivanja publike nužno je stoga temeljiti na razumijevanju te razlikovanju različitih profila potencijalne publike.

Od 4. do 6. rujna u Rijeci na temu razvoja publike razgovaramo s međunarodnim stručnjacima s dugogodišnjim iskustvom u navedenom području. Očekujte predavanja, radionice i brojne primjere dobre prakse.

Seminar je namijenjen zaposlenicima EPK agencija koje se pripremaju preuzeti tu titulu u nadolazećim godinama, zatim partnerskim organizacijama Rijeke 2020 te intendantima, kulturnim menadžerima i osobama zaduženim za marketing, prodaju i animaciju publike pri umjetničkim organizacijama/institucijama.

Early bird prijave na seminar su zatvorene. Za sudionike iz zemalja izvan EU (uključujući Hrvatsku) prijava iznosi 500 kn a za sudionike iz EU zemalja 650 kn.

Seminar će biti održan na engleskom jeziku.  Ulaz je slobodan za sve partnerske organizacije Rijeke 2020 iz Primorsko-goranske županije te za sve sudionike iz Rijeke.

Broj sudionika je ograničen. Odabir će se vršiti na temelju profesionalnog iskustva, potrebe za profesionalnim usavršavanjem i motivacijskog pisma.

Spremite datum ili se prijavite odmah, a cjelovit program očekujte uskoro!

Fotografija: September 24, 1908. West Allis, Wisconsin. “Taft crowd at Allis-Chalmers works.” Audience for William Taft, speaking from the platform of his train at the Allis- Chalmers yards. 5×7 glass negative, G.G. Bain Collection.