Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Doba moći, Vijesti

Autokino na Kampusu – ovog petka gledamo Altmanov M*A*S*H

Posjetitelji Kinotenku mogu pristupiti preko ulice Radmile Matejčić (iznad Sušačke bolnice), a ulaznice se prodaju prilikom dolaska na Kinotenk, od 19 sati, te se mogu rezervirati na adresi ulaznice@art-kino.org

Antiratni satirični program Autokino na Kinotenku (bivši Tenk na sveučilišnom Kampusu) ovog petka, 2. listopada u 20 sati, donosi M*A*S*H legendarnog Roberta Altmana.

Kultna američka antiratna satira redatelja Roberta Altmana iz 1970. godine, temeljena na romanu Richarda Hookera, prati skupinu liječnika na terenu koji humorom pokušavaju sačuvati zdravi razum usred terora Korejskog rata. U podtekstu filma istaknuta je jasna kritika u to vrijeme aktualnog Vijetnamskog rata. Među brojnim nagradama M*A*S*H je osvojio Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu, Zlatni globus za najbolji film, a nominiran je i za četiri oskarovska kipića, uz osvojenu nagradu za najbolji scenarij.

Kao programski projekt udruge Filmaktiv, Art-kina i Sveučilišta u Rijeci – organiziran u sklopu pravca Doba moći, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture – Autokino u prostor jakih militarnih odjeka antiratnim satirama nastoji promatrati strahote i apsurde rata i vojnih djelovanja kroz humanističku optiku koja – u trenutnim vremenima društvenih, zdravstvenih i političkih nesigurnosti – nudi refleksiju na svjetsku i europsku povijest s vrlo jasnom kritikom rata i vojnog ustroja.

Zvuk se, kao i u prethodnim izdanjima Autokina, prenosi preko radijske frekvencije 91,6 FM.

Posjetitelji Kinotenku mogu pristupiti preko ulice Radmile Matejčić (iznad Sušačke bolnice). Cijena ulaznice za Autokino po automobilu iznosi 25,00 kuna (20,00 kuna za članove Filmskog kluba Art-kina), a ulaznice se mogu kupiti na lokaciji Kinotenk, sat vremena prije početka filma. Ulaznice se mogu rezervirati na ulaznice@art-kino.org.

Zbog lošeg vremena odgođena projekcija filma Veliki diktator Charlieja Chaplina održat će se 16. listopada u 20 sati.

U slučaju jake kiše ili nevremena, projekcija filma odgađa se za idući dan. Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Art-kina, Filmaktiva i Rijeke 2020 o mogućim daljnjim izmjenama u održavanju Autokina prema uputama nadležnih tijela vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19 i u skladu s vremenskim prilikama.

Više potražiti na stranicama Art kina