Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Autorske bure, Lungomare Art, Vijesti

Autorske bure: Nora Verde

Nakon Rijeke, Autorske bure putuju u iduću Lungomare luku – Bakar, gdje nas čeka Nora Verde, poznata hrvatska spisateljica i novinarka.

U ponedjeljak, 26.3., u Gradskoj knjižnici Bakar s autoricom će porazgovarati Željka Horvat Čeč, selektorica i moderatorica književnog programa.
Autorske bure će u razdoblju od ožujka do svibnja na 15 lokacija uzduž kvarnerske obale ugostiti autore iz Hrvatske i regije koji će inspirirani lokacijom napisati kratke priče koje će do kraja godine biti objavljene u obliku zbirke kratkih priča.
Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Završila je studij Hrvatskog jezika i književnosti. Književnom praksom počinje se baviti kao studentica kada objavljuje prvu knjigu poezije „Sezona bjegova“(Narodno sveučilište, Split, 1994.) Poeziju objavljuje u zbornicima i časopisima: Vijencu, Homo Volansu, Zadarskoj smotri, Zadarskom listu i drugima. Autorica je prozne knjige „Posudi mi smajl“ objavljene koncem 2010. godine u izdanju nakladničke kuće Meandar. U rujnu 2013. godine objavila je roman naslova „Do isteka zaliha“ u izdanju Naklade Sandorf, isti je 2016. godine objavljen u Sloveniji pod naslovom „Do razprodaje zalog“ (Založba Litera, Maribor). Knjigu kratkih priča „O ljubavi, batinama i revoluciji“ objavila je 2016. godine u izdanju Naklade Sandorf.
Priče su joj objavljene u zborniku „Pristojan život (lezbejske kratke priče s prostora Ex Yu)“, (Labris 2012.), knjizi „Zagreb Noir“ (Durieux, 2015.)/ (Akashic Books, New York, 2016.), zborniku „Biber, kratke priče na temu pomirenja“, (Sarajevo-Beograd, 2016.) Od 1998. godine do danas radi kao novinarka i urednica u dnevnim i tjednim novinama te u neprofitnim medijima u sektorima kulture, glazbe, televizije, civilnog društva, ljudskih prava i nezavisnih medija. Članica je uredništva hrvatskog feminističkog portala Vox Feminae.
Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.