Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dopolavoro, Vijesti

Besplatan ulaz na posljednji dan izložbe Usijano more u Exportu na Delti

Subota, 31. listopada 2020.g. posljednji je dan izložbe Usijano more u Exportu na riječkoj Delti. Tim povodom, ulaz na izložbu bit će besplatan za sve posjetitelje, za vrijeme radnog vremena Exporta od 11 do 21 sat.

Izložba Usijano more, središnja je izložba programa Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, koja naglasak stavlja na nove nevidljive ekonomije koje se vežu uz more, čija je kustosica Inke Arns. Na više od 1000 kvadrata, svoje radove predstavljaju nagrađivani i međunarodno priznati umjetnici i skupine: Aram Bartholl, Ursula Biemann, DISNOVATION.ORG, Jacob Hurwitz-Goodman, Daniel Keller, Steffen Köhn, Lawrence Lek, Rebecca Moss, Jenny Odell, Elisa Giardina Papa, Lisa Rave, Marie Reinert, Tabita Rezaire, RYBN, Sebastian Schmieg i Hito Steyerl.

Također, subota je i posljednji dan izložbe Piratska skrb: učiti iz neposluha, koja je za vrijeme postava bila besplatna za posjetite.

Na toj se izložbi, koja je također postavljena u sklopu programa Dopolavoro Europske prijestolnice kulture u Exportu na Delti, predstavlja međunarodna mreža aktivista i istraživača koji se protive kriminalizaciji solidarnosti i rade na izgradnji zajedničkih sustava skrbi za ljude.

Projekt su inicirali istraživači Valeria Graziano, Marcell Mars i Tomislav Medak, a pridonijeli su mu Laura Benítez Valero, Emina Bužinkić, Rasmus Fleischer, Maddalena Fragnito, Mary Maggic, Iva Marčetić, Paula Pin (Gynepunk), Power Makes Us Sick (PMS), Zoe Romano, Chris Gorodtzki i Morana Miljanović (Sea-Watch), Cassie Thornton, Ivory Tuesday, Ana Vilenica i Women on Waves.

Posjeti izložbama mogući su uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

 

Foto: Tanja Kanazir