Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dopolavoro, Vijesti

Besplatno stručno vodstvo kroz izložbu Usijano more u Exportu

U srijedu, 14. listopada 2020.g. u 17 sati održat će se još jedno besplatno stručno vodstvo za publiku kroz izložbu Usijano more, koja je u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture do 31. listopada postavljena u Exportu na Delti. 

Stručno vodstvo kroz izložbu održat će Davor Mišković, direktor udruge Drugo more i voditelj programa Dopolavoro EPK.

S obzirom na važeće preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti u izložbenom prostoru i na vodstvu je ograničen, stoga su prijave do popunjenja mjesta obavezne, na e-mail adresu: info@drugo-more.hr. 

Vodstvo je besplatno, uz ulaznicu čija je pojedinačna cijena 30 kuna. Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike uz predočenje važećih dokumenata. Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi umjetničkih i arhitektonskih  strukovnih udruga i organizacija uz predočenje važećih dokumenata ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Usijano more je središnja izložba programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, njemačke kustosice Inke Arns, koja naglasak stavlja na nove nevidljive ekonomije koje se vežu uz more. 

Foto: Tanja Kanazir

Predstavljeni na više od 1000 kvadrata Exportdrva, radovi petnaest umjetnika svjetskoga glasa bave se neuobičajenim i radikalnim pojavama, primjerice neobičnim Amazonovim trgovinama, poslovima čišćenja podataka koje korporacije dodjeljuju vanjskim tvrtkama, rudarenjem na velikim dubinama, podizanjem razine mora, skrivenim offshore oazama, mračnim carstvima amaterske pornografije, odnosno – „morem rada“.

Na izložbi su predstavljeni nagrađivani i međunarodno priznati umjetnici i skupine: Aram Bartholl, Ursula Biemann, DISNOVATION.ORG, Jacob Hurwitz-Goodman, Daniel Keller, Steffen Köhn, Lawrence Lek, Rebecca Moss, Jenny Odell, Elisa Giardina Papa, Lisa Rave, Marie Reinert, Tabita Rezaire, RYBN, Sebastian Schmieg i Hito Steyerl.