Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Dopolavoro, Vijesti

Besplatno stručno vodstvo kroz izložbu Usijano more u Exportu

U srijedu, 21. listopada 2020.g. u 17 sati održat će se još jedno besplatno stručno vodstvo za publiku kroz izložbu Usijano more, koja je u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture do 31. listopada postavljena u Exportu na Delti.

Stručno vodstvo kroz izložbu održat će Davor Mišković, direktor udruge Drugo more i voditelj programa Dopolavoro EPK.

S obzirom na važeće preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti u izložbenom prostoru i na vodstvu je ograničen, stoga su prijave do popunjenja mjesta obavezne, na e-mail adresu: info@drugo-more.hr. 

Vodstvo je besplatno, uz ulaznicu čija je pojedinačna cijena 30 kuna. Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike uz predočenje važećih dokumenata. Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi umjetničkih i arhitektonskih strukovnih udruga i organizacija uz predočenje važećih dokumenata ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti ne preporučuje se dolazak na događanje.

Usijano more je središnja izložba programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, njemačke kustosice Inke Arns, koja naglasak stavlja na nove nevidljive ekonomije koje se vežu uz more. 

Predstavljeni na više od 1000 kvadrata Exportdrva, radovi petnaest umjetnika svjetskoga glasa bave se neuobičajenim i radikalnim pojavama, primjerice neobičnim Amazonovim trgovinama, poslovima čišćenja podataka koje korporacije dodjeljuju vanjskim tvrtkama, rudarenjem na velikim dubinama, podizanjem razine mora, skrivenim offshore oazama, mračnim carstvima amaterske pornografije, odnosno – „morem rada“.

Na izložbi su predstavljeni nagrađivani i međunarodno priznati umjetnici i skupine: Aram Bartholl, Ursula Biemann, DISNOVATION.ORG, Jacob Hurwitz-Goodman, Daniel Keller, Steffen Köhn, Lawrence Lek, Rebecca Moss, Jenny Odell, Elisa Giardina Papa, Lisa Rave, Marie Reinert, Tabita Rezaire, RYBN, Sebastian Schmieg i Hito Steyerl.